Signal se inspiruje u WhatsApp a zavádí novinky

Signal se inspiruje u WhatsApp a zavádí novinky
2021-01-23T13:30:04+02:00
• 23. 1. 2021

Zdroj: Signal

5

Signal v tomto roce zažívá menší renesanci díky novým podmínkám u služby WhatsApp, které budou platit za několik měsíců. Uživatelům došla trpělivost a začala asi největší migrace v historii těchto služeb. Signal měl ze začátku problémy s větším zájmem, ale vše se podařilo vyřešit poměrně rychle. Skoro to vypadá, že chce nováčkům nabídnout podobné funkce.

Trochu barviček prosím

Signal je znám zejména díky bezpečnosti a nakládáním s osobními informacemi. V tomto opravdu nemá moc velkou konkurenci, ale v bonusových funkcích má mezery, zejména v oblasti přizpůsobení. Aplikace podporuje tmavý režim, ale to některým nestačí.

Nově aplikace nabízí možnost změny tapety v rámci všech konverzací najednou, případně můžete nastavit pozadí pro jednotlivé komunikace. Signal nabízí i jednoduché barvy, případně s přechody. Lze také nastavit ztmavení, pokud je aktivován tmavý režim.

signal beta chat wallpapers 5 1080x2340x signal beta chat wallpapers 2 1080x2340x signal beta chat wallpapers 3 1080x2340x signal beta chat wallpapers 4 1080x2340x

Zdroj: AndroidPolice.com

Jako většina podobných služeb nabízí i Signal tzv. nálepky, ale v jejich počtu se nemůže vyrovnat WhatsAppu, nebo Messengeru. S novou aktualizací přibyla nová sada nazvaná Day by Day, která je navíc animovaná. Další novinkou je možnost si v rámci svého profilu přidat menší popis kromě jména, příjmení a fotografie.

signal beta animated stickers 1 1080x2340x signal beta animated stickers 2 1080x2340x signal beta status 1 1080x2340x signal beta status 2 1080x2340x

Zdroj: AndroidPolice.com

logo-app Signal – aplikace pro soukromé zasílání zpráv Signal Foundation zdarma ANDROID logo-app Signal - Private Messenger Say “hello” to privacy. Zdarma iOS

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Karel Zýbalst

24. 1. 2021, 9:02

Vzhledem k tomu že na signálu nejsou (zatím) reklamy a nic o mně kromě čísla nepožaduje a nesbírá, tudíž nemá ani co odesílat třetím stranám, přešel jsem na signál. Proti WhatsApp mě vadí, že nemohu poslat zprávu více lidem naráz, či ji přeposlat. Jinak je plnohodnotná náhrada a zdá se že je i rychlejší

ᴍᴀʀᴋᴜs

23. 1. 2021, 19:19

Nemám důvod odcházet z whatsappu nejsem politicky expandovaná osoba, superstar ani mi v těle nekoluje královská krev. Je to jako by měli všichni vyhodit Sim karty z mobilu operátor taky nakládá s vašimi os. Daty sms, mms, hovory atp..

Lukas Kvasnica

23. 1. 2021, 16:21

U WhatsAppu zase přibylo automatické mazání zpráv po sedmi dnech. To samé je už dlouhou dobu u Signalu, i když tam bylo víc možností, konkrétně od pěti sekund až po zmíněný jeden týden. Aplikace tak od sebe navzájem kopírují, což je ve výsledku pro uživatele dobře.

Tak nevím jestli se inspiruje u whatsapp, spíše sleduje trendy. Nebo whatsapp vymyslel nálepky nebo tapety? A od koho to kopíruje třeba Viber?

Přemysl Vaculík

VIP 23. 1. 2021, 15:50

Spíš to beru takto – z které strany jdou nyní uživatelé, tak jim nabídneme něco, na co byli zvyklí.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat