Pioneer představil autorádio s CarPlay a Android Auto

Pioneer představil autorádio s CarPlay a Android Auto
2021-01-19T20:09:49+02:00
• 20. 1. 2021

Zdroj: MacRumors

2

V rámci letošní konference CES 2021 společnost Pioneer představila velice zajímavý produkt, který ocení především majitelé starších automobilů. Dočkali jsme se totiž nového autorádia, které podporuje CarPlay a Android Auto. 

Pioneer představil další CarPlay a Android Auto rádio

Autorádio nese označení DMH-WC5700NEX a vyznačuje se modulární konstrukcí v kombinaci s 6,8palcovým dotykovým displejem a skrytou řídicí jednotkou pro flexibilitu instalace u široké škály vozidel s omezeným prostorem v přístrojové desce. 

Pioneer

Zdroj: MacRumors

Fyzickým oddělením dotykového displeje od srdce autorádia, které obsahuje procesor a další nezbytné hardwarové součástky, lze autorádio namontovat na jiná místa, než je obvyklé. To je užitečné pro vozidla s omezenou hloubkou za palubní deskou, která neumožňuje instalaci tradičního rádio s jedním nebo 2DIN. 

Model DMH-WC5700NEX tak jednoduše zmodernizuje starší automobily, které samozřejmě CarPlay a Android Auto nepodporují. Mezi další funkce patří Bluetooth připojení, vestavěné HD rádio, SiriusXM, RGB osvětlení, vstup pro zadní kameru, video vstup HDMI, 4V RCA předzesilovače a další. 

Pioneer plánuje nové rádio vydat v létě 2021, bohužel ale nebyla doposud zveřejněna prodejní cena. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Prokop

20. 1. 2021, 14:56

Problém instalace takového „radia“ že to integrované zobrazuje často důležité informace o technickém stavu vozu, nebo závadě hned po otoceni klíčkem nikoliv nastartování. Případně slouží i k nastavovani parametrů vozu. A To neřeší žádný konverzní kabelový svazek…. Tedy do jakého pak auta , něčeho ala první generace Octavky ? Mno aby jste neznásobyli cenu vozu :)

OUBRECHT com

20. 1. 2021, 14:36

HD Radio a Sirius XM je pouze pro ameriku. V této konfiguraci se do Evropy nedostane. U nás HD Radio nikde nevysílá – máme FM nebo DAB. Sirius XM je satelitní služba a držice pro ni je na druhe straně planety.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat