Apple Watch Series 7 mají monitorovat glukózu

Apple Watch Series 7 mají monitorovat glukózu
2021-01-27T16:30:44+02:00
• 27. 1. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Podle zahraničních serverů budou hodinky Apple Watch Series 7 obsahovat monitorování glukózy v krvi pomocí optického senzoru. To by byl další posun ve zdravotních funkcí. 

Apple Watch Series 7

Apple má podle všeho v úmyslu přinést monitorování glukózy v krvi, a to už u modelu Series 7. Má tak učinit pomoci neinvazivního optického senzoru. Měření hladin glukózy v krvi, známé také jako hladina cukru v krvi, je zásadní pro zvládnutí různých stavů, jako je například cukrovka. Normálně měření glukózy v krvi vyžaduje testování kapky krve v glukometru nebo použití implantovaného kontinuálního monitoru glukózy (CGM). Schopnost pozorovat jakékoli větší zvýšení nebo snížení hladiny glukózy v krvi může zvýšit povědomí o potenciálním zdravotním stavu nebo jednoduše pomoci zlepšit stravu uživatele.

Apple Watch Series 7

Zdroj: MacRumors

Společnost Apple údajně měla získat patenty na monitorování glykémie a nyní se soustředí na spolehlivost a stabilitu technologie. Díky optickému senzoru budou uživatelé moci sledovat hladinu cukru v krvi 24 hodiny denně bez různých implantátů. 

Očekává se, že Apple Watch Series 7 dorazí koncem letošního roku. Co ale vše nového hodinky nabídnou, je samozřejmě ve hvězdách. Některé zahraniční zdroje odkazují na příchod microLED displeje. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat