Exynos s AMD GPU může dorazit ještě letos

Exynos s AMD GPU může dorazit ještě letos
2021-01-27T18:00:23+02:00
• 27. 1. 2021

Zdroj: Samsung

Když Samsung začátkem letošního roku představil nový čip Exynos 2100, prohlásil, že jeho další vlajkový model bude disponovat GPU od AMD. Jelikož jihokorejská společnost má tendenci vydávat každý rok jeden vlajkový model čipové sady Exynos, očekávalo se, že novinka s AMD dorazí až v roce 2022. Jak to ale vypadá, můžeme se procesoru dočkat ještě dříve. 

Exynos s AMD GPU v Galaxy Z Fold 3

Velmi známý a přesný leaker @Universelce uvedl, že Samsung uvede nový Exynos s GPU AMD ještě letos. Čip by mohl debutovat uvnitř Galaxy Z Fold 3, který by měl dorazit spíše koncem letošního roku. Samsung bude dle uniklých informací používat mobilní GPU AMD také ve svých prémiových čipech řady Exynos 1xxx střední třídy. Samozřejmě nám ale výrobce oficiálně nepotvrdil, kdy bude Exynos-AMD procesor na trhu. 

Exynos

Zdroj: Neowin

Celkově by ale Samsung měl na novém čipu zapracovat. V posledních letech byly Exynos procesory kritizovány za špatný výkon a problémy s přehříváním. Nutno ale podotknout, že Exynos 2100 jde správným směrem a nabízí výkon na stejné úrovni jako Snapdragon 888 od Qualcommu. Troufám si říct, že díky mobilnímu grafickému procesoru od AMD by nový Exynos mohl velmi dobře konkurovat Snapdragonu 888 a A14 Bioinc. 

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat