Zoom chce konkurovat Googlu a Microsoftu nabídkou služeb

Zoom chce konkurovat Googlu a Microsoftu nabídkou služeb
2020-12-24T15:02:56+02:00
• 25. 12. 2020

Zdroj: Newsweek

O platformě Zoom jste za posledních několik měsíců už asi slyšeli. Služba získala na popularitě právě kvůli pandemii a dá se považovat za skokana tohoto roku na poli video konferencí. Tvůrci pracují na funkcích a novinkách, přičemž konkurence se snaží nabídnout podobné možnosti. Sice se podařilo nováčkovi uspět, ale současná popularita může klesnout. Proto se formuje strategie, jak uspět a nestát se jen jedno účelnou službou.

Zoom pro Android nově podporuje streamování na YouTube

Zoom a-mail a kalendář

Poslední větší novinkou je vylepšení zabezpečení služby Zoom, přičemž se postupně objevují nejrůznější vychytávky a funkce. Web The Information získal informace, že se plánuje značné rozšíření nabízených služeb. V tuto chvíli může Zoom jen lákat na video hovory, ale chce se pokusit konkurovat Google a Microsoftu v nabízených službách.

První bychom se měli údajně dočkat vlastní e-mailové služby a samotné kalendáře. Tedy služeb, které jsou využitelné ve spojení s video konferencemi a mohou se stát klíčovými prvky. V takovém případě by se již jednalo o komplexnější nabídku, díky které by současný Zoom nebyl jen jako doplněk pro podniková řešení od jiných hráčů na trhu.

Zoom

Zdroj: MacRumors

Údajně se plánuje nabídka služeb, která by mohla konkurovat řešení Google Workplace nebo Microsoft Office 365. Zdroje ale také hovoří o tom, že by firma se svými plány mohla počkat, jak se vyvine situace kolem pandemie. Je otázkou, jestli zde bude dostatek prostoru a zájmu v momentu, kdy se přejde zpět do normálního stavu a uživatelé se vrátí do práce.

Nejedná se o jednoduché rozhodnutí, jelikož takové rozšíření nabízených služeb není jednoduché. Navíc by všechno spolklo velkou sumu financí. Navíc je zde otázka, jak by vypadal finanční model a kolik by vše stálo.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat