Twitter kupuje Squad a zřejmě ukončí Periscope

Twitter kupuje Squad a zřejmě ukončí Periscope
2020-12-12T19:51:21+02:00
• 13. 12. 2020

Zdroj: Squad

Twitter v roce 2015 koupil službu Periscope a od té doby ji nabízí pro živé streamování. V poslední době jsme ale neslyšeli mnoho novinek a v podstatě to vypadalo, jakoby Twitter zapomněl na tuto službu. Navíc se nyní objevila informace, že se chystá ukončení této služby. Současně s tím došlo na oznámení, že Twitter koupil službu Squad, která se stane pravděpodobně náhradou Periscope.

Squad zřejmě nahradí Periscope

V tomto týdnu došlo na oznámení, že Twitter kupuje službu Squad, která nabízí možnost sdílení a streamování obsahu, přičemž se jedná o sociální službu. Celý tým přejde přímo pod křídla Twitteru, přičemž původní aplikace a celá služba bude ukončena. Ostatně už nyní začalo vypínání.

Squad se hlavně zaměřoval na živé streamování obsahu obrazovky. Skoro by se dalo říci, že svou funkcionalitou připomíná službu Periscope na steroidech. Ani jedna strana nekomentovala podmínky obchodu, respektive samotnou cenu, kterou musel Twitter zaplatit.

Celý tým služby Squad bude mít pravděpodobně na starost funkce kolem konverzací. Můžeme jen odhadovat, že se bude jednat o streamování, video konference a další podobné možnosti. Twitter zatím nic neoznámil kolem ukončení služby Periscope, ale Jane Manchun Wong (@wongmjane) objevila v samotném zdrojovém kódu část, která k tomu nasvědčuje.

Eo8ynhCVEAAn6vg 1094x224x

Zdroj: Jane Manchun Wong (@wongmjane)

Nyní je tedy otázkou, kdy se tak stane a kdy vidíme první plody odkoupení Squad. Pro Twitter to bude další pokus, jak se snažit obsáhnout tuto část trhu se sdílením a streamováním videa. Stačí připomenout například Vine, tedy službu, která byla ukončena.

Zdroje: techcrunch.com, twitter.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat