Instagram nově podporuje ProRAW od Applu

Instagram nově podporuje ProRAW od Applu
2020-12-22T19:54:38+02:00
• 23. 12. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Jednou z novinek, které přišly společně s letošními iPhony 12, je „nový“ formát mobilních fotografií ProRAW. Nejedná se však o úplnou novinku, spíše je řeč o klasickém RAW, které zachytí surová data z objektivu a následně dovoluje pokročilé úpravy.

Instagram jako platforma pro úpravu RAW?

Podle tweetu Tima Johnsena, člena týmu divize Instagramu pro iOS, se zdá, že Instagram chystá, či dokonce již odporuje práci právě s tímto formátem fotografií. Tato novinka by měla znamenat, že budete moci nahrát váš ProRAW snímek do aplikace Instagram a následně jej v ní převést do jiného formátu, jako například JPG či PNG.

iPhone 12 Max 9 6000x3368x

Zdroj: Dotekomanie.cz

V tuto chvíli prozatím není úplně jasné, co podpora znamená, jelikož podle Johnsena se zdá, že uživatelé nebudou moci upravovat obrázky ProRAW v aplikaci Instagram. Úpravy bude nutné provést v aplikacích pro tuto možnost navržených, jako Lightroom či ta vlastní od Applu.

Možná, že Instagram v budoucnu provede nějaké změny ve svém vestavěném editoru, aby podporoval úpravy obrazových souborů RAW (a ProRAW), ale prozatím Instagram pouze podporuje nahrávání obrázků ProRAW a umožňuje správné zobrazení.

Je ale dost možné, že Instagram jednou přijde s nativní podporou úpravy fotek ve formátu RAW či ProRAW ve svém vestavěném editoru. Nicméně, jsou to pouze domněnky a nyní je jasná pouze možnost výběru správného zobrazení daných fotografií.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat