HTC zaznamenalo 1% nárůst výnosů

HTC zaznamenalo 1% nárůst výnosů
2020-12-10T11:30:40+02:00
• 10. 12. 2020

Zdroj: Steemit.com

I navzdory tomu, že se trh se smartphony v průběhu léta vrátil do relativně standardních prodejních čísel, HTC zažilo další hrozný rok. V listopadu letošního roku však značka zaznamenala růst poprvé od konce roku 2019. 

HTC poprvé od roku 2019 v „plusu“

Společnost HTC oznámila neauditované konsolidované tržby ve výši 19,7 mil. dolarů za měsíc listopad 2020. Jedná se zhruba o 1% nárůst oproti 19,5 mil. dolarům vykázaným v listopadu loňského roku. Tržby na tom samozřejmě nejsou tak dobře, aby se listopad stal nejlepším letošním měsícem pro HTC. Stále platí, že v rámci čísel byl pro společnost nejlepším měsícem roku 2020 září. Pozitivní však je, že se jedná o nárůst oproti říjnu, kdy firma vykázala zhruba 15,2 mil. dolarů. 

HTC

Zdroj: PhoneArena

Za celý rok 2020 činí celkové příjmy společnosti HTC 210 mil. dolarů, což představuje pokles o masivních 44,8 % z, 320 mil. dolarů, které vykázala ve stejném období roku 2019. Ještě tu máme prosincové výnosy, které se mohou do součtu promítnout. Je však prakticky nulová pravděpodobnost, že prodeje budou dostatečně vysoké na to, aby vyrovnaly obrovský propad.

Pokud jde o příští rok, HTC se bude i nadále věnovat na produkty v rámci VR. Může také na trh přivést více 5G smartphonů. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat