OriginOS je kompletně přepracovaný systém od Vivo

OriginOS je kompletně přepracovaný systém od Vivo
2020-11-24T09:30:14+02:00
• 24. 11. 2020

Zdroj: Mobile Jin

Vivo nedávno oficiálně představilo své nové uživatelské rozhraní s názvem OriginOS. Design byl v podstatě předělán úplně od začátku, takže rozdíly oproti FuntouchOS najdeme na každém rohu. Novinky se ale samozřejmě netýkají pouze designu. Na hlavní změny se v tomto článku zaměříme. 

OriginOS nabídne několik vylepšení z hlediska výkonu. Vivo tvrdí, že dokázal operační systém natolik vyladit, že uživatelská zkušenost bude výrazně lepší oproti FuntouchOS. Systém by tak nyní měl být plynulý, pohodlný a hlavně bezpečný. 

Domovská obrazovka se dočkala zcela nového systému mřížky, který známe především ze systémů pro desktopy. Mřížka nese název Huarong Grid a díky ní budete moci flexibilně a volně kombinovat rozvržení jednotlivých prvků.

OriginOS zlepšuje práci s notifikacemi a domovskou obrazovkou

Notifikace pro zprávy dozrála také určitého vylepšení. OriginOS totiž přináší atomická oznámení, která mohou extrahovat klíčové informace a ve správnou chvíli se vám nabídnou. Vivo tvrdí, že systém bude elegantně uživatele upozorňovat na nová oznámení, aniž by došlo k vyrušování při práci. 

OriginOS OriginOS

Zdroj: Gizmochina

Pokud jde o běžný provoz, OriginOS přichází s úplně novými navigačními gesty. Naštěstí nebude třeba číst složité průvodce, protože gesta jsou celkem jednoduchá. Konkrétně přichází s 26 navigačními kombinacemi, které lze dokončit pouhým kliknutím. 

Lépe optimalizovaný výkon

Pro optimalizaci jádra systému podporuje OriginOS nejnovější Multi-Turbo 5.0, který přináší tři nové technologie – memory fusion, process optimization a application preloading. Pokud jde o integraci paměti, Vivo inovativně integruje RAM a ROM prostřednictvím optimalizace algoritmů. Část volného prostoru ROM lze „zavolat“, aby převzala funkci operace RAM, což výrazně zlepšuje chod více aplikací na pozadí. Tímto způsobem tedy bude možné otevřít a spustit více aplikací bez nějakého zamrznutí telefonu.

OriginOS

Zdroj: Gizmochina

Druhou technickou optimalizací procesu je hloubkové řízení a optimalizace rezidentních procesů v systému, což snižuje využití paměti na 100-200 MB systémových operací. Snižuje také konflikty souběžnosti systému, zvyšuje kapacitu souběžnosti o 20 % a vytváří více prostoru pro provoz mobilních aplikací. Třetím bodem je předběžné načítání aplikace. Prostřednictvím nové technologie mohou uživatelé inteligentně předem načítat aplikace, které jsou připraveny k otevření, což výrazně zkracuje dobu spouštění aplikace. To zvyšuje rychlost otevírání aplikace o 40 %.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat