Youtube aplikace dostává nové ovládání

Youtube aplikace dostává nové ovládání
2020-10-26T18:00:37+02:00
• 26. 10. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aplikace Youtube nabídne pevné nastavení kvality, ale na tuto funkci si budeme muset nějakou dobu počkat. Dnes jsme se dočkali jiných novinek, které mění ovládání i upořádání v rámci přehrávače u aplikace Youtube. Pro příležitostné diváky se toho asi moc nezmění, ale pravidelní si budou muset zvyknout na nové prvky.

Youtube aplikace v novém

Aplikace již prošla mnohými grafickými změnami. Například jsme se dočkali rychlého posouvání, případně lepší integrace kapitol. Ty se dnešním dnem opět mění, respektive budou přístupnější. První ale začněme uspořádáním prvků v rámci přehrávače. Původně jste zde mohli najít tlačítka pro vložení videa do seznamu, informace o videu a sdílení.

Screenshot 25 465x315x

Zdroj: Google

Přístup do menu je nezměněný, ale místo výše jmenovaných tlačítek zde nově najdeme přepínač pro automatické přehrávání dalšího videa. Dále je zde tlačítko pro casting do televize například, ale zatím nevíme, co místo něj bude, pokud nebude k dispozici takové zařízení. Poslední nové tlačítko je pro přístup ke kapitolám, pokud video nějaké má. Po kliknutí na něj se v dolní části objeví seznam jednotlivých kapitol. Nebude nutné je hledat v popisu pod videem.

V samotném přehrávači se budou objevovat nejrůznější návrhy. Youtube zatím implementoval jen jeden, který navrhuje zamčení rotace displeje. To se může hodit například při sledování v posteli nebo ve vozidle, kdy nechcete, aby se video převracelo do jiné polohy.

unnamed 11 tFNaK2d 512x512x

Zdroj: Google

Další novinka se týká gest. Nyní tažením prstu přes video nahoru dojde k přepnutí do režimu celé obrazovky. Při opačném gestu dolů dojde k návratu do mini přehrávače. To se právě může hodit při zamčení rotace displeje. Tyto novinky budou k dispozici od dnešního dne v aplikacích pro Android a iOS, ale jak známe Google a Youtube, může trvat i celý týden, než se dostanou ke všem uživatelům.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat