Sony Wena 3 – neobvyklé wearables v elegantním hávu

Sony Wena 3 – neobvyklé wearables v elegantním hávu
2020-10-04T13:30:30+02:00
• 4. 10. 2020

Zdroj: Sony

Společnost Sony ukázala třetí generaci náramku Wena, který sice můžeme zařadit mezi nositelnou elektroniku, ale v našich končinách nemá obdoby. V podstatě se jedná o doplněk s displejem nahrazující řemínek na hodinkách, ať klasických ručičkových, tak i chytrých s omezenými funkcemi. Japonský výrobce jej bohužel prodává pouze přes místní prodejce a za zrodem původně stojí crowdfundingová kampaň.

Nic jim nechybí

Chytrý řemínek toho o sobě příliš moc neprozrazuje po hardwarové stránce, ale dotykový displej a baterie je ukryta v zakřivené konstrukci. Hlavní panel chrání tvrzené sklo z grafitu stejně jako drobné výstupky po obou stranách. Displej umí zobrazit všechna upozornění ze spárovaného telefonu. Dále zařízení odolá vodě během sprchování nebo deště, zatímco při pádu zvládne výšku 90 cm.

Sony Wena 3 1 600x600x Sony Wena 3 4 640x368x

Zdroj: GSMArena.com

Do konstrukce vměstnali akcelerometr a skener tepové frekvence. K němu se ještě váže monitor spánkové aktivity. Přestože velikost baterie není známa, tak Sony uvádí výdrž jeden týden. Dobrou zprávou je také podpora NFC technologie pro bezkontaktní placení, pulzní oxymetr, předinstalovaná hlasová asistentka Alexa od Amazonu, které lze pokládat různé dotazy a základní funkce v podobě časovače, budíku či počítadla kroků.

Na prodejní pulty dorazí až 27. listopadu ve třech variantách řemínků (kovový, kožený, silikonový) a hlavně za cenovku od 228 dolarů (tj. cca 5 273 Kč).

Sony Wena 3 3 1000x430x Sony Wena 3 2 1000x430x

Zdroj: GSMArena.com

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat