HomePod mini oficiálně – mini tělo za mini cenu

HomePod mini oficiálně – mini tělo za mini cenu
2020-10-13T19:15:11+02:00
• 13. 10. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz / Keynote

Společnost Apple kromě nové řady iPhone 12 představila také chytrý reproduktor HomePod mini. O tomto kousku jsme napsali pár článků, spekulací kolem reproduktoru tolik nebylo. Apple si tedy dal opravdu záležet na tom, aby přípravy nového zařízení byly pod pokličkou. 

HomePod mini s důrazem na hudbu za menší cenu

HomePod s přídavkem mini je opravdu mini. Oproti vlajkovému modelu z roku 2017 má menší konstrukci. Na druhou stranu zde máme známou síťovinu, kterou je reproduktor obalen. V horní části reproduktoru se pak nachází malý displej. 

HomePod mini

Zdroj: Dotekomanie.cz / Keynote

První HomePod byl poprvé představen na WWDC 2017 a do prodeje se dostal počátkem roku 2018. Apple zařízení vybavil špičkovými reproduktory a hlasovým asistentem Siri. Vše ale zabíjela cena, která byla velmi optimisticky nastavena na necelých 10 000 Kč. To bylo dost vzhledem k silné konkurenci, která nabízela v podstatě to samé za zlomek ceny. 

HomePod mini Screenshot 2 1431x853x

Zdroj: Dotekomanie.cz / Keynote

Nová verze HomePodu ale bude levnější a pomůže Applu lépe konkurovat Amazon Echo a novým produktům, jako je Nest Audio od Googlu. Samozřejmě i zde platí, že si z HomePodu mini budete moci vytvořit home family, tedy připojit k jednomu kusu další HomePody. Apple během prezentace tlačil důraz hlavně na hlasovou asistentku Siri. Ovládat jej tedy budete moci jak hlasem, tak i prostřednictvím iPhonu. A že hlasové povely myslí společnost vážně, rozhodla se Siri naučit nových schopností. Umí totiž rozpoznávat členy domácnosti podle hlasu.

Screenshot 1 1335x719x

Zdroj: Dotekomanie.cz / Keynote

Jak bylo již uvedeno výše, reproduktor obsahuje podsvícený displej s tlačítky pro ovládání hlasitosti a velmi kvalitní zvuk. Srdcem reproduktoru je procesor S5. Zajímavostí je také funkce, díky které dokáže zařízení upozornit členy domácnosti a všechna propojení zařízení na různé události. Například, když bude vaše rodina odjíždět, stačí reproduktoru skrze povel „Hey Siri“ říct, že má upozornit všechny uživatele, kteří jsou doma.

Screenshot 3 1381x720x Screenshot 4 1563x817x

Zdroj: Dotekomanie.cz / Keynote

V prodeji bude HomePod mini v šedé a bílé variantě. Cena reproduktoru činí 99 dolarů, tj. cca 2 300 Kč bez DPH. 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat