HarmonyOS dorazí nejprve na Mate 40, poté na starší modely

HarmonyOS dorazí nejprve na Mate 40, poté na starší modely
2020-10-07T09:30:59+02:00
• 7. 10. 2020

Zdroj: Huawei

Společnost Huawei oficiálně potvrdila, že si na některé vybrané mobilní telefony s EMUI 11 uživatelé budou moci nainstalovat systém HarmonyOS 2.0. Nová verze operačního systému od Huawei bude k dispozici prozatím vývojářům, přičemž první beta verze pro telefony má dorazit už letos v prosinci. 

HarmonyOS už pomalu a jistě klepe na dveře

Na čínské sociální síti Weibo se dokonce objevil celý plán vydání a vypadá takto. Nejprve tuto možnost získají telefony s procesory Kirin 9000 (zřejmě půjde hlavně o řadu Mate 40), poté telefony s čipy Kirin 990 5G (P40 a Mate 30). 

Dokonce i poměrně staré telefony pohaněné Kirinem 710 a 810 se připojí k možnosti přejít na HarmonyOS 2.0. Problém ale je, že si zde uživatelé poměrně dlouho ještě počkají. Je ale více než pravděpodobné, že společnost ještě svůj plán doplní o další modely. 

HarmonyOS

Zdroj: GSMArena

Americko-čínská obchodní válka dost výrazně zbrzdila představení nové vlajkové řady Mate 40, která měla být už dávno v prodeji. Nutno podotknout, že i nadále platí „banán“ od amerických úřadů, takže na Google Services a Obchod Play můžeme s jistotou zapomenout. 

S největší pravděpodobností bude nová vlajková řada Mate 40 představena v polovině tohoto měsíce, globálně ale bude dostupná až v roce 2021. Dorazit mají ještě tablety (zřejmě skládací) s procesorem Kirin 9000. HarmonyOS pak bude fungovat na téměř každém zařízení, které firma nabízí – chytré hodinky, smartphony, tablety, televizory a tak dále. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat