Facebook Messenger už omezuje přeposílání zpráv, týká se i sdílení aktualizováno

Facebook Messenger už omezuje přeposílání zpráv, týká se i sdílení [aktualizováno]
2020-10-24T09:29:24+02:00
• 24. 10. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

3

Aktualizováno 24. 10.

Před měsícem jsme vás informovali, že Facebook omezí možnost přeposílání příspěvků v rámci služba Messenger. Limit je nastaven na pět chatů, kam se počítají jednotlivě osoby i skupinové konverzace. Nejde jen o přeposlání již existující zprávy někde v komunikaci. Novinka platí i pro sdílení obsahu z jiné aplikace do Messengeru. Jakmile dosáhnete na limit, na horní části obrazovky se zobrazí malý text informující o limitu a všechny tlačítka pro odeslání se deaktivují. Abyste zprávu poslali dalším lidem, musíte znovu sdílet, nebo přeposlat zprávu z nějaké konverzace, opět pěti chatům. Novinka by měla být již u všech uživatelů.

Screenshot Oct 24 2020 09 19 58 1080x501x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 3. 9.

Facebook musel u své platformy WhatsApp začít bojovat se spamem, což vyústilo v zavádění limitů na přeposílání zpráv a také zvaní do skupin. Jeho hlavní platforma Messenger se ničeho takového v poslední době nedočkala, ale to se mění, jelikož jsou zde nové limity.

Začíná integrace Messengeru do Instagramu [aktualizováno]

Messenger a limit na přeposílání

Poplašné zprávy společně s těmi falešnými se dokáží na komunikačních platformách šířit velmi rychle. Tomu napomáhají nejrůznější funkce na sdílení a přeposílání. Vzhledem k aktuální situaci kolem pandemie se začínají šířit nesmyslné informace a navíc se chystají volby v mnoha zemích, zejména v USA. I proto se Facebook rozhodl zavést nový limit na přeposílání zpráv.

NRP Introducing a Forwarding Limit on Messenger banner FINAL 1536x864x

Zdroj: Facebook

Nově budete tak moci přeposlat jednu zprávu, odkaz, obrázek nebo video pouze pěti kontaktům, respektive ji zaslat do pěti chatů, i skupinových. Jakmile dosáhnete limitu, aplikace vás v horní části o tom informuje. Navíc nebudete moci odeslat takovou zprávu dalším kontaktům.

Díky WhatsAppu a jeho omezení se potvrdilo, že došlo k omezení šíření falešných a poplašných zpráv. To samé se očekává na platformě Messenger. Bohužel to bude mít dopad i na běžné uživatele, kteří se budou chtít pochlubit například fotkou z dovolené. Pokud ji budete chtít poslat vícero lidem, budete muset celý postup opakovat i několikrát.

Zatím jsme tuto novinku na redakčním zařízení nezaznamenali, takže její rozšíření bude nějakou dobu trvat. Odhadujeme, že bude dostupná v řádech dnů, maximálně týdnů.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Stanislav Rajtr

26. 10. 2020, 9:08

Snad ani za komárů taková cenzura nebyla !!? Facebook jsem zrušil, Messenger mi vyhovoval,no co,půjde také. Měli bychom to udělat všichni, aby se ten Cukrový kopec chytil za nos ( Zuckerberg).

Jiřina Šedivcová

25. 10. 2020, 20:45

Už pomalu celý fb stojí za houby. Teď se všechno na fb změnilo na co byl člověk zvyklý tak to teď musí hledat a to samé v Messingeru. Posílat jen 5 zpráv lidem a pak se zase vracet a hlavně si pamatovat kdo už to má a kdo ne. Vymejšlí se poslední dobou samé pitomosti. Zlaté staré časy když se fb spustil a teď už nestojí za nic

Jednoduché začnu omezovat sociální sítě,já je nepotřebuji,ale oni nás ano

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat