WhatsApp připravuje nástroj pro správu úložiště

WhatsApp připravuje nástroj pro správu úložiště
2020-08-27T15:00:58+02:00
• 27. 8. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pokud často používáte komunikační nástroj WhatsApp a vaše konverzace jsou zabírají hodně místa v úložišti kvůli sdíleným souborům a fotkám, máte zaděláno na problém. Často se uživatelé setkávají se situacemi, kdy aplikace zabírá opravdu velké množství místa. Toho si je vlastník Facebook vědom, proto brzy bude zavádět nové nástroje, které pomohou spravovat úložiště aplikace. 

WhatsApp pracuje na přepracovaném úložišti

WhatsApp chce svým uživatelům do budoucna nabídnout lepší možnosti pro správu úložiště. S novými nástroji budou uživatelé moci udržovat konverzace aktivní, zatímco v pozadí odstraní staré a nepotřebné položky. Zpravidla může jít o dokumenty či média. 

Brzy bychom se tedy měli dočkat přepracovaného uživatelského rozhraní pro sekci úložiště, které umožní snadno zobrazit a odstranit velké soubory. Nutno podotknout, že WhatsApp tuto funkci potřebuje jako sůl. Ve většině případech právě tento komunikátor zabírá nejvíce místa v telefonu, zejména pokud je používána pro osobní i pracovní konverzace. 

WhatsApp

Zdroj: AndroidCommunity

S novou aktualizací tak bude část Úložiště vypadat jinak. V horní liště bude k dispozici lišta úložiště, kde budou odděleny vaše multimediální soubory a další obsah. Bylo by samozřejmě lepší, kdybychom mohli vidět podrobnější popis toho, jakého typu soubory jsou – jako fotografie, videa atd. Ale stále lepší toto řešení než současné. 

Pod oddělené části se budou nacházet dvě sekce – zaslané soubory a velké soubory s možností „zkontrolovat a odstranit nepotřebné soubory“, čímž uvolníte místo v úložišti. V současné době je nástroj stále ve vývoji, takže je dost možné, že se leccos ještě změní. Očekává se, že WhatsApp spustí veřejné beta testování a až poté aktualizaci uvolní široké veřejnosti.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat