Dotekomanie.cz

Samsung zaručuje aktualizace pro 3 generace Androidu u některých modelů [aktualizováno]

S Translator

Zdroj: TheVerge.com

Aktualizováno 19. 8.

Již jsme vás informovali, že Samsung prodlužuje softwarovou podporu u některých smartphonů a tabletů. Nyní nám společnost zaslala kompletní seznam zařízení, která obdrží softwarové aktualizace pro tři generace Androidu. To znamená, že například model Galaxy S20, který byl uveden s Androidem 10 obdrží ještě Android 11, 12 a 13.

„Společnost Samsung hodlá zákazníkům i nadále poskytovat nejlepší možné mobilní zážitky s modely Galaxy,“ prohlásil Janghyun Yoon, vrchní viceprezident a šéf vývoje softwarových platforem v divizi mobilní komunikace Samsung Electronics. „Lidé dnes chtějí, aby jim jejich přístroje vydržely déle, takže je naším úkolem zajistit spolehlivé zabezpečení a nejnovější funkce i pro modely, které už jsou nějakou dobu na trhu a používají se. Aktualizace tří generací operačního systému Android prodlužuje životnost našich produktů Galaxy a zákazníci tak mají jistotu, že se k nim všechny důležité inovace dostanou hned, jak budou k dispozici, aniž by museli telefon či tablet měnit.“

Původní článek 6. 8.

Poslední tisková konference Galaxy Unpacked společnosti Samsung nepřinesla jen hromadu hmatatelných novinek. Jedním z hlavních témat byla také druhá stránka zařízení, kterou neodmyslitelně je softwarová výbava. Jihokorejský výrobce bohužel nepatří k těm, kteří v krátkém časovém horizontu vypouští aktualizační balíčky operačního systému. To by se ovšem mělo rázem změnit, protože mají co nejrychleji zapracovat na změně.

Mezi elitu

Momentálně nejdelší, a to 3letou softwarovou podporu nabízí HMD Global (Nokia), OnePlus a pochopitelně i sám Google. Celkem až 3 generace Androidu bude od nynější nově nabízet i Samsung. Počínaje novými telefony Galaxy Note 20, Galaxy Note 20 Ultra a Galaxy Z Fold 2, které tedy při nejlepším scénáři dostanou Android 11, Android 12 a Android 13. Navíc nezapomněli ani na poslední dvě generace modelové řady Galaxy S.

Zdroj: Phonearena.com

To znamená, že Galaxy S10 a Galaxy S20 by měli v budoucnosti získat aktualizaci na Android 11 a Android 12. Nicméně žádné časové horizonty nepadly, takže velký otazník bude ještě viset nad celkovou dobou čekání. Všechny tyto informace se týkají pouze chytrých telefonů. Nakonec doufejme, že tablety z nejvyšší třídy jako je například Galaxy Tab S6 potká velmi podobný osud ku prospěchu konečného spotřebitele.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version