Happy Plugs Air 1 Go – dostupná bezdrátová sluchátka recenze

Happy Plugs Air 1 Go – dostupná bezdrátová sluchátka [recenze]
2020-08-25T08:00:21+02:00
• 25. 8. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

2

Společnost Happy Plugs zatím není v Česku moc známá, jedná se však o švédskou firmu založenou v roce 2011 zaměřující se na stylová designová sluchátka. V nabídce už mají několik modelů, my se však dnes podíváme na ten nejnižší s názvem Air 1 Go. Ten zaujme především nízkou cenou s cenovkou mírně přesahující tisíc korun. Jak jsou na tom s kvalitou hudby? A co třeba telefonování? To vše, a ještě více si povíme dnes v recenzi.

Konstrukce

Sluchátka dorazila v pěkné průhledné krabičce, která obsahuje samotná sluchátka s krabičkou pro dobíjení, krátkým microUSB kabelem pro nabíjení, samolepkou Happy Plugs a nakonec gumovým nástavcem na sluchátka pro lepší těsnění v uchu.

Happy Plugs 2 6000x3368x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Ihned po uchopení krabičky a sluchátek do ruky pocítíte, že se jedná o levnější produkt. Krabička a sluchátka jsou vyrobeny z plastu a jsou opravdu velmi lehká. To je samozřejmě pozitivní, ale působí to lacinějším dojmem čemuž pomáhá fakt, že v krabičce sluchátka chrastí.

Velikostí nabíjecí pouzdro odpovídá zhruba první generaci AirPods. Na těle krabičky se nachází LED dioda pro indikaci nabíjení a také microUSB port pro nabíjení. Radši bych zde v roce 2020 viděl modernější USB-C.

Happy Plugs 6 6000x3368x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Samotné sluchátka jsou také opravdu lehká a mně osobně v uších drží skvěle. Mají podobný tvar jako AirPody, takže pokud vám ty drží v uších, budou vám pravděpodobně držet i tyto. Byl jsem s nimi i běhat a v uších o nich ani nevíte, a tak to má být.

Na jejich těle se nachází senzorová tlačítka, které mají několik funkcí. Kliknutí na pravé sluchátko se pozastaví hudba, dvojklik přeskočí na další skladbu, trojklik pak na předchozí. Při držení déle než 2 s vyvoláte Google Asistenta nebo Siri.

Happy Plugs 9 6000x3368x Happy Plugs 11 6000x3368x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Na levém sluchátku pak jeden klik zvýší hlasitost, dvojklik pak sníží. Toto řešení se mi velmi líbí, dokážete tak rychle změnit hlasitost bez vyndávání telefonu z kapsy.

Happy Plugs Air 1 Go jsou dostupné v několika barvách, my jsme testovali tělovou béžovou barvu. Dostupné jsou ale i v bílé, černé, broskvové a mentolové.

Happy Plugs 13 6000x3368x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Specifikace

Potěší přítomnost nejnovějšího Bluetooth verze 5.0. Párování s telefonem je bezproblémové, stačí sluchátka vyndat z obalu a pak je jen najít na vašem zařízení. Párování a připojování je pak rychlé, což oceňuji. Používal jsem je nejprve s Android telefonem a pak většinu času s iPhonem. Na obou platformách pak vidíte v systému stav baterie sluchátek, která ubývá vždy po 10 procentech.

Po vybití sluchátek včetně pouzdra jsou sluchátka kompletně mrtvá a neukazují ani diodou stav. Tedy ona ani normálně LED dioda na krabičce nesvítí, aby indikovala stav baterie. U jiných značek přitom bývá běžné, že zelená oznamuje dostatečnou kapacitu a oranžová, abyste pouzdro nabili.

IMG 2163 1125x729x

Zdroj: Dotekomanie.cz

  • Bluetooth: 5,0
  • Výdrž baterie – přehrávání: 11 h
  • Baterie sluchátek: 40 mAh
  • Baterie nabíjecího pouzdra: 400 mAh
  • Doba nabíjení: 1,5 h
  • 12mm měnič
  • Podporované kodeky: SBC
  • Citlivost: 102 +/- dB
  • Frekvenční rozsah: 20 – 20 000 Hz
  • Impedance: 16 Ω

Kvalita hudby

Kvalita přehrávané hudby bohužel není příliš vysoká. Nejsem žádný audiofil, nicméně hned po spuštění hudby jsem zaznamenal tak trochu plechový zvukový výstup, který absolutně postrádá jakékoliv basy. Zkreslení zvuku je pak výrazné především při vyšších hlasitostech.

Obecně jsem také zaznamenal problém s tím, že oproti jiným sluchátkům musím Air 1 Go nastavovat hlasitost skoro na maximum, zvlášť při jízdě v metru či v jiném podobném prostředí.

Při poslechu podcastů jsem neměl s kvalitou žádný problém. Hudební výstup však opravdu není příliš kvalitní a je tak trochu plechový, ale zvyknete si.

Happy Plugs 5 6000x3368x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Další kapitolou je pak uskutečňování hovorů, což je další super funkce bezdrátových sluchátek. Zde máme na těle integrovaný jeden mikrofon v pravém sluchátku, který snímá váš hlas.

Bohužel při hovoru si druhá strana stěžovala, že mě špatně slyší. Testoval jsem to s více lidmi a po přepnutí na mikrofon telefonu byl dle jejich slov zvuk mnohem kvalitnější a bez občasného výpadku. Já druhou stranu ale vždy slyšel dobře.

Zhodnocení

Pokud jste nenároční posluchači, Air 1 Go od Happy Plugs můžou být vašim dobrým společníkem. Potěší jejich relativně nízká cenovka, která byla stanovena na 1 290 Kč a také mnoho dostupných barevných variant. Párování a připojování k telefonu je rychlé a bezproblémové díky Bluetooth 5.0. Integrováno je také spoustu gest pro jednodušší ovládání hudby.

Zvukový výstup je ale nedokonalý, tak trochu plechový a basy nejsou žádné. Zkreslení zvuku je pak zvlášť znatelné při vyšších hlasitostech. Nepotěší také problémy při telefonování, především mám na mysli fakt, že druhá strana vás špatně slyší. Konektor microUSB pro nabíjení se též v roce 2020 už nenosí.

Ale jedná se o základní bezdrátová sluchátka, je tak na vás, zda vám zmíněné nedostatky budou vadit nebo sáhnete po jiném modelu třeba vyšší třídy. Společnost Happy Plugs má v nabídce také vyšší modely, přičemž právě lepší Air 1 Plus začínáme testovat.

Happy Plugs 1 6000x3368x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Klady

  • Lehká v uších
  • Spousta gest pro ovládání
  • Rychlé připojení k telefonu
  • Nízká cena

Zápory

  • Nepříliš kvalitní zvukový výstup
  • Starší konektor microUSB
  • Při telefonování vás druhá strana špatně slyší

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Valter Kubík

25. 8. 2020, 10:18

Ve widgetech na iP povolit „baterii“ a bude ti to ukazovat všechny připojené BT zařízení a stav jejich baterií, pokud tuhle funkci podporují.

patik kludský

25. 8. 2020, 9:01

Zdravím, me by teda zajímalo jak nastavit zobrazení baterie ve vyhledávání 🙂

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat