Dotekomanie.cz

Samsung představil Galaxy Note20 a Note20 Ultra s cenou od 25 999 Kč

Galaxy Note20

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pokud rádi používáte stylus v rámci kreativní tvorby, nebo se jedná pro vás jako lepší možnost pro práci s mobilním telefonem, tak se na trhu nenabízí mnoho zařízení s přímou podporou. Můžete si koupit nějaké levnější zařízení, ale přijdete o ty nejlepší specifikaci. Nebo si zvolíte etalon v tomto segmentu a pořídíte si Galaxy Note smartphone. Dnes jsme se dočkali další generace v podobě dvou novinek – Galaxy Note20 a Galaxy Note20 Ultra 5G.

Jeden dobrý, druhý ještě lepší

Jsme zvyklí, že verze Ultra má některé specifikace vylepšené, ale tentokrát je rozdíl značný, a to nemyslíme jen cenu. Základní model Galaxy Note20 přichází totiž s plochým displejem s Full HD+ rozlišením a obnovovací frekvencí 60Hz. Na druhou stranu model Ultra má k dispozici zakřivený panel se 120Hz a vyšším rozlišením. Navíc je zde použito nejnovější odolné sklo Gorilla Glass Victus.

Zdroj: Dotekomanie.cz

V rámci konektivity se netřeba divit, že Ultra má 5G, ale je tu ještě jedna technologie navíc. Tento modle nabízí UWB pro rychlejší přenos souborů s využitím Nearby Share, jen podpora nebude tak široká, když se nejedná o standardní funkci jiných smartphonů. Galaxy Note20 je samozřejmě menší model a nabízí baterii o kapacitě 4300 mAh, zatímco Ultra má 4500 mAh. V rámci nabíjení se nekoná nějaká revoluce, k dispozici je maximálně 25W nabíjení pomocí USB C kabelu. K dispozici je také bezdrátové a reverzní nabíjení.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Asi ty největší rozdíly a zároveň okem skoro nepostřehnutelné jsou na zadní straně. Samozřejmě myslíme fotografickou sestavu. Galaxy Note20 je vybaven primárním 12MPx senzorem s optickou stabilizací obrazu (OIS). Pro zoom zde slouží 64MPx snímač, ale je k dispozici jen trojnásobný hybridní. Třetí snímač je pro širokoúhlé snímky a má 12 MPx. U Galaxy Note20 Ultra je sestava poněkud jiná. Hlavní senzor má 108MPx s OIS a pro zoom je určen 12MPx senzor, kde je podpora pětinásobného optického přiblížení. Širokoúhlý snímač je stejný. Přední strana je vybavena 10MPx kamerou v obou variantách. Jen u Ultra modelu je velikost otvoru pouze 3,5 mm v porovnání se 4,6 mm u běžné verze.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Obě novinky jsou poháněny v Česku procesory Exynos 990. Minimálně se nabízí 8 GB operační paměti a 256GB úložiště. K dispozici bude i 512GB Ultra model. Více variant zde nebude, aspoň co se týče těchto konfiguracích. Zde je ale nutné podotknout, že Galaxy Note20 nemá k dispozici možnost rozšíření pomocí microSD karty.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Po softwarové stránce se Samsung soustředil opět na využití S Pen, s čímž souvisí vylepšené některé aplikace. Společnost také investovala čas do herních možností a také pokročilých fotografických schopností, kde je k dispozici Pro režim, i v případě videa. Samsung spolupracoval i s Microsoftem, takže není překvapením, že v základu zde najdeme aplikace od redmondské společnosti.

Specifikace Galaxy Note20

Specifikace Galaxy Note20 Ultra 5G

Cena a dostupnost

Základní model Galaxy Note20 má nastavenou cenu na 25 999 Kč. Verze Ultra s podporou 5G sítí pak přijde na 35 999 Kč, ale pokud byste chtěli variantu s 512 GB, nachystejte si rovnou 38 999 Kč.

Barvy modelů

Běžný volný prodej bude zahájen 21. srpna, ale samotné předobjednávky již dnes, tedy 5. srpna od 16:00. Ty potrvají až do 20. srpna do 23:59. Tentokrát ale spíše doporučujeme využít předobjednávku, jelikož se nabízí zajímavé bonusy zdarma.

K novince Galaxy Note20 si budete moci vybrat ze dvou balíčků. První obsahuje herní ovladač MOGA XP5-X v hodnotě 1 999 Kč, bezdrátová nabíječka N5105 (za 1 299 Kč) a 3měsíční předplatné Game Pass (339Kč/měs.). Nebo lze zvolit sluchátka Galaxy Buds+ v hodnotě 4 690 Kč.

Galaxy Note20 Ultra má v rámci předobjednávek také dva balíčky. První obsahuje také herní ovladač MOGA XP5-X (za 1 999 Kč) a 3měsíční předplatné Game Pass (339Kč/měs.). Obměnou je třetí bonus v podobě bezdrátové nabíječky N5200 (za 1 299 Kč). Případně si můžete zvolit novinku v podobě sluchátek Galaxy Buds Live v hodnotě 5 490 Kč.

Na tyto bonusy dostane po registraci v rámci předobjednávek voucher a můžete jej uplatit již od 21. srpna na e-shopu samsung.cz

Galaxy Note20; Zdroj: Samsung

Galaxy Note20 Ultra; Zdroj: Samsung

Zdroj: Samsung

Další novinky

Exit mobile version