Samsung Galaxy A42 nabídne větší baterii

Samsung Galaxy A42 nabídne větší baterii
2020-07-25T13:30:28+02:00
• 25. 7. 2020

Zdroj: TheVerge.com

1

Samsung Galaxy A41 se sotva na trhu ohřál a už se začíná spekulovat o jeho nástupci. První zprávy odhalily, že jihokorejský výrobce hodlá telefon Galaxy A42 představit začátkem roku 2021, přičemž hlavním lákadlem má být 5G konektivita. 

Samsung chystá nejlevnější 5G model

Objevila se ale ještě jedna zajímavá informace. Galaxy A42 5G má totiž dorazit s baterií o kapacitě 5 000 mAh. Baterie konec konců nedávno získala certifikaci od Bureau of Indian Standards (BIS) s modelovým označením EB-BA426ABY. 

Samsung

Zdroj: AndroidHeadlines

V rámci baterie půjde o opravdu velkou změnu, protože Galaxy A40 nabízelo 3 100mAh a Galaxy A41 3 500mAh akumulátor. Vzhledem k tomu, že 5G sítě nejsou ještě standardem ve všech částech světa, budete na svém telefonu přepínat mezi dvěma standardy bezdrátové sítě. To bude mít za následek vyšší spotřebu energie, což je důvod, proč smartphony přichází s většími bateriemi. 

Jelikož modely A40 a A41 měly relativně kompaktní velikost (5,9 a 6,1 palců), nástupce bude mít o něco větší Super AMOLED displej. Kromě toho by se model A42 měl stát vůbec nejlevnějším 5G telefonem společnosti Samsung. O tomto chystaném kousku ale více informací nemáme. Můžeme jen dodat, že základní varianta bude nabízet 128GB vnitřní úložiště. 

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Tak je fakt, ze A41 je totalne zbytecny model. Ovsem u A42 cucham take nejaky MTK, ale kdyz ma mit podporu 5G, tak doufam, ze aspon z rady Dimensity.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat