WhatsApp vyřešil problém se sdílenými telefonními čísly

WhatsApp vyřešil problém se sdílenými telefonními čísly
2020-06-11T16:30:07+02:00
• 11. 6. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Populární mobilní kecálek WhatsApp dokázal vyřešit problém, který mohl způsobit, že se telefonní čísla některých uživatelů zobrazila ve výsledcích vyhledávání Google. 

WhatsApp měl nakročeno k narušení soukromí

Opravný balíček přichází několik dní poté, co na chybu upozornil jeden z uživatelů. Ten prohlásil, že ve výsledcích vyhledávání se objevilo telefonní číslo uživatele, který vytvořil zjednodušený odkaz umožňující ostatním s danou osobou chatovat nebo se připojit ke skupině. 

WhatsApp

Zdroj: Dotekomanie.cz

Ve své tiskové zprávě WhatsApp uvedl, že tato funkce, nazvaná Click To Chat, je navržena tak, aby pomohla uživatelům, výhradně malým podnikům, spojit se svými zákazníky po celém světě. 

„I když si ceníme zpětné vazby výzkumného pracovníka a vážíme si času, který do nalezení chyby vynaložil, nekvalifikoval se na odměnu. Výzkumník se totiž odkázal pouze na index vyhledávacích strojů adres URL, které se uživatelé WhatsApp rozhodli zveřejnit.“

Funkce Click to Chat umožňuje uživatelům vytvořit krátkou URL adresu – wa.me/<phoneNumber>, kterou je možné sdílet se svými přáteli nebo zákazníky. Díky tomu usnadní rychlou konverzaci, aniž by museli nejprve uložit své telefonní číslo do svého seznamu kontaktů. 

Indický výzkumník Athul Jayaram, který na tento problém narazil, to označil za porušení soukromí. Prohlásil také, že až 300 000 telefonních čísel se objeví ve výsledcích vyhledávání Google, pokud tedy někdo vyhledá výraz „site: wa.me“.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat