Spotify si vypůjčí další funkci z Youtube Music

Spotify si vypůjčí další funkci z Youtube Music
2020-06-23T11:30:40+02:00
• 23. 6. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

V určitém momentu si vždy společnosti začnou vypůjčovat nápady a funkci, což občas vede k soudním sporům, zejména pokud jde o hardware. V případě softwarových vychytávek se nějak často nesoudí, ale o to víc si půjčují nápady. Například nedávno jsme vás informovali o jedné vychytávce, kterou si půjčí Spotify ze služby Youtube Music. Jak to ale vypadá, nebude to jediná funkce.

Spotify a videa

Spotify je primárně streamovací službou pro hudební obsah a podcasty. Společnost si ale pohrává nějakou dobu i s videi. Například v nápovědě najdete zmínky o dokumentech, exkluzivních sérií a samozřejmě o hudebních klipech, ale najít takový obsah na této službě je doslova umění. Brzy se to asi změní, jelikož se Spotify chystá zavést menší úpravu.

Jane Manchun Wong (@wongmjane) opět pátrala ve zdrojových kódech aplikace Spotify pro Android a objevila chystanou změnu, kterou se jí podařilo aktivovat. Sice není zatím funkční, ale jde vidět, že na přehrávači dojde ke zmeně. V horní části aplikace bude možné přepnout mezi třemi záložkami. K dispozici bude obrázek alba a Canvas, tedy menší animace nebo ukázka videa. Nově ale přibude kompletní hudební klip.

Ea DXxUUMAASBLr 750x1294x

Zdroj: Jane Manchun Wong (@wongmjane)

Tato funkce je od začátku ve službě Youtube Music, kde si můžete přepínat mezi audio stopou a samotným hudebním videem. Jak jde ale na obrázku chystané funkce na Spotify vidět, služba teprve pracuje na novince. Otázkou je, jak moc bude využívána a kolik umělců dá k dispozici vůbec samotný klip. Spotify se snaží nabídnout video obsah, ale uživatelé na něj nejsou zvyklí na této platformě.

Zdroje: 9to5google.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat