iPhoneOS může nahradit současné iOS označení

iPhoneOS může nahradit současné iOS označení
2020-06-18T18:11:07+02:00
• 18. 6. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Populární leaker Jon Prosser ve svém posledním příspěvku heslovitě uvedl „iPhoneOS“. I pod takto krátkým příspěvkem lze lecos vydedukovat. Na co přesně se můžeme těšit?

iPhoneOS místo iOS? Dávalo by to smysl

V blízké budoucnosti by společnost Apple mohla přejít na nový model pojmenování operačního systému iOS. Pokud se podíváme na aktuální seznam všech operačních systémů, které má v nabídce, dávalo by nové pojmenování pro iOS smysl. Přesněji by Apple začal iOS označovat jako iPhoneOS, přesně jako u první generace iPhonu. 

iPhoneOS

Zdroj: Jon Prosser

V aktuální nabídce systémů najdeme macOS, iPadOS, watchOS a tvOS. Je tedy jasné, že by iPhoneOS zapadl mezi své sourozence. Jeden z uživatelů pak pod samotný tweet Jona Prossera přidal snímek obrazovky, ze které je zřejmé, že již nyní Apple používá iPhoneOS 14.0 jako interní název pro iOS 14. Je tedy dost možné, že se nového pojmenování dočkáme již nyní na WWDC 2020. 

iPhoneOS

Zdroj: @blue_kanikama

Nové pojmenování by také mohlo jasněji uživateli říci, pro jaké zařízení daný operační systém je. Co to ale znamená pro takový iPod touch? Odhaduji, že pokud nový název iPhoneOS dorazí již nyní na WWDC, může to pro iPod znamenat konec. Případně by Apple vydal ještě aktualizaci iOS 14 pouze pro iPod. To by ale nedávalo tak velký smysl. 

Zdroj: twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat