Známe první detaily chytrých brýlích od Applu včetně jejich názvu

Známe první detaily chytrých brýlích od Applu včetně jejich názvu
2020-05-19T19:36:04+02:00
• 19. 5. 2020

Zdroj: Jon Prosser, Front Page Tech video

Známý informátor Jon Prosser nám nyní přináší první informace ohledně zcela nového produktu Applu, a to chytrých brýlích. Ty se mají jmenovat Apple Glass a údajně má dojít k jejich představení již na konci roku nebo na začátku toho příštího. Dále pak popisuje, jak vlastně nové brýle budou fungovat.

Apple Glass v prodeji možná již příští rok

Nové chytré brýle od Applu mají vypadat jako klasické brýle. Prototypy, co Jon Prosser viděl, byly vyrobeny z plastu, nicméně finální materiál prý může být jiný. Jelikož se bude jednat o prodlouženou ruku iPhonu, tak všechna data budou využívat výkonu právě tohoto telefonu stejně jako třeba první Apple Watch.

Brýle nemají mít fotoaparát, ale dostanou LiDAR. Ten Apple již integroval do iPadu Pro 2020 a právě z něj prý tým vývojářů sbírá zkušenosti a data. Ovládání brýlí má probíhat gesty před zařízením. Displej bude umístěn v obou sklech brýlích a uživatelské rozhraní bude zcela nové s označením „Starboard“. Brýle pak budou umět skenovat nové Apple QR kódy.

Google Glass; Zdroj: Google

Nabíjet se budou brýle bezdrátově na plastovém stojánku. Apple Glass byly původně plánovány jako „One More Thing“ na podzimní keynote k iPhonům 12. Vzhledem k pandemii COVID-19 však Apple možná brýle představí až na jaře příštího roku. Údajně hlavně proto, že na podzim by nemuselo být možné brýle dát návštěvníkům keynote na vyzkoušení.

Do prodeje se pak mají dostat ve čtvrtém čtvrtletí 2021 a nebo v prvním čtvrtletí roku 2022. Jejich cenovka by měla činit 499 dolarů (v přepočtu asi 13 tisíc Kč bez daně). Konkrétní podobu nebo videa prototypů zatím Jon Prosser nemůže zveřejnit.

Zdroje: youtube.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat