Samsung končí podporu pro MirrorLink, Car Mode a Find My Car

Samsung končí podporu pro MirrorLink, Car Mode a Find My Car
2020-05-02T09:30:15+02:00
• 2. 5. 2020

Zdroj: Baysun İbicioğlu

7

Možná si ještě pamatujete dobu, kdy jediné propojení mobilu s autem bylo sofistikované handsfree propojení pro uskutečňování hovorů, případně jste museli mít drátové nebo bezdrátové handsfree napojené na mobil. Postupem času se začaly vyvíjet technologie nabízející více možností. Jednou z nich je MirrorLink, za kterou stojí Nokia Research Center. Využívá standardů jako IP, USB, Wi-Fi, Bluetooth, RTP a UPnP, přičemž prvním mobilem s touto novinkou byla Nokia N800 z roku 2007. Samsung ji podporuje od roku 2014 a po šesti letech došlo k rozhodnutí, že je čas ukončit podporu.

Samsung a MirrorLink

Web SamMobile informuje, že Samsung oficiálně ukončuje podporu od 1. června 2020 pro technologii MirrorLink pro všechny nové uživatele u svých zařízení. Pakliže používáte toto propojení s autem, případně systémem v něm, tak i po tomto datu stále můžete používat MirrorLink. Jakmile ale restartujete mobil do továrního nastavení, případně provedete restartování aplikací (vymazání jejich úložiště), tak již nebudete mít MirrorLink k dispozici.

PH Phone secured to magnetic car mount 420x325x

Zdroj: Samsung

Samsung ale neukončuje pouze MirrorLink, od stejného data končí s Car Mode uvedeného v roce 2015. Jednalo se o konkurenci pro Android Auto a v podstatě i pro Apple CarPlay. Jednoduše řečeno, společnost vzdává boj se jmenovanými systémy. Aby toho nebylo málo, společnost ukončuje také podporu pro Find My Car, která sloužila k nalezení auta s využitím GPS.

Je evidentní, že Samsung ustupuje a bude se spoléhat na systém Android Auto. Bohužel ten stále není dostupný v rámci celého světa. Abyste jej mohli používat, musíte například u nás nainstalovat aplikaci Android Auto z neznámých zdrojů. Snad se dočkáme většího rozšíření, jelikož jinak Samsung mobily omezují uživatele, pakliže chtějí mít mobil propojený se systémem v autě.

Zdroje: sammobile.com, youtube.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Úspora, úspora, úspora… nič iné.

Mám Samsung Galaxy S10e s A 10 a se všemi posledními aktualizacemi vč. AA a na Škoda Octavia 3 r. v. 2018 to fungovalo s občasnými výpadky ještě tak 14 dní zpátky, ale od včerejška se už k autu nepřipojí ani malželčina S9, která fungovala s AA úplně ukázkově.

Stanislav Šerkop

22. 6. 2020, 12:51

Toyota C-HR taky AA neumí. Umí ale MirrorLink. Kvůli MirrorLinku jsem před rokem přešel od Sony k Samsungu (S10e) a koupil jsem si Sygic navigaci. A teď, nejspíš po aktualizaci sw (nevím, nepouštím navigaci každý den), je MirrorLink pryč. Tak šéfům Samsungu děkuju. Co mi zbývá? Koupit si telefon jiné značky anebo jiné auto.

Přemek Malý

18. 6. 2020, 9:42

Například Toyota u některých svých modelů (například Corolla) vůbec Android auto nepodporuje. Tak je mi to že ho mám v mobilu k ničemu. Navíc se musí v našich končinách stahovat ilegálně, protože v ČR není oficiálně podporován ani není ke stažení na Google play.

Milan Beranek

5. 6. 2020, 11:02

Je to pekny svinstvo ja za telefon samsung s mirrorlinkem zaplatil 30tis a za mirrorlink 5tis a za apku sygic 3tis a ted je mi to k nicemu

Ľubomír Trón

2. 5. 2020, 13:37

Samsung pri novších telefónoch, ktoré dostali alebo dostanú nadstavbu One UI 2.0 a vyššiu už toto vyriešil. Android Auto je súčasťou nadstavby. Ja používam AA už dlhšie známou okľukou, ale od teraz už netreba nič inštalovať. AA sa spúšťa po pripojení k podporovanému autu automaticky bez potreby klasickej aplikácie. Odskúšané na Note 10+ a One UI 2.1 a tiež na A20e, čo je môj služobný telefón. Nikdy som na ňom AA nemal a nedávno dostal aktualizáciu na Android 10 s One UI 2.0.

No já nevím, ale mám nový Note 10+ a po připojení k autu se mi sám AA nabídl.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat