Samsung nadále nebude synchronizovat data klávesnice

Samsung nadále nebude synchronizovat data klávesnice
2020-04-21T16:30:28+02:00
• 21. 4. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

3

Pokud se chystáte přejít ze svého aktuálního telefonu značky Samsung na Galaxy S20, doporučujeme se zastavit a zhluboka nadechnout. Společnost Samsung totiž nebude nadále sdílet data klávesnice mezi dalšími zařízeními. O co přesně jde a jaký to může mít vliv?

Samsung končí se synchronizací dat

Samsung zastavil synchronizaci dat z klávesnice, učinil tak prostřednictvím cloudové služby. Vaše předpovědi slov, uložená slova a podrobnosti jazyka (mimo jiné) se tak nebudou přenášet na nová zařízená. Pokud tedy například vlastníte Galaxy S10 a klávesnice se naučila vaše fráze, tato data se na nový model nepřenesou. Jde o poměrně neobvyklý krok, protože společnost dokáže synchronizovat prakticky všechna ostatní data, například data prohlížeče či poznámky.

Samsung

Zdroj: Dotekomanie.cz

Jihokorejská společnost sama tuto informaci potvrdila prostřednictvím oznámení, které se dostavilo 15. března. V té době vydala prohlášení, ve kterém uvedla, že již nebude podporovat synchronizaci klávesnice. Zastavení procesu synchronizace se ale projevil až nyní. Nebude to pro vás ale velký problém, pokud jste ochotni přejít na alternativy, jako je Gboard nebo SwiftKey, z nichž některé mají jedinečné funkce a podporují synchronizaci. Přesto jde o bolestné oznámení, hlavně pro ty, kteří na Samsung zařízeních pracují roky. Může se totiž také stát, že při přechodu na jiné zařízení budete muset se slovníkem začít od začátku.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Erik Bezeréti

20. 4. 2020, 19:20

Jakou to má logiku?…

Zdeněk Koutský

VIP 21. 4. 2020, 13:44

To právě nevím. Možná se Samsung snaží ušetřit nějakou kačku v průběhu koronaviru :)

Nesynchronizuje to samotný Android? Používám Smartkeyboard, a asi od Androidu 9 jsem překvapeně zjistil, že jsou její data automaticky zálohována do cloudu, přestože to klávesnice „nemá umět“. Možná to bude u Samsung klávesnice podobné.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat