iPhone 12 Pro: takhle může o třetinu menší výřez vypadat

iPhone 12 Pro: takhle může o třetinu menší výřez vypadat
2020-04-21T18:30:01+02:00
• 21. 4. 2020

Zdroj: EverythingApplePro

2

Nedávno jsme vás informovali o tom, že letošní iPhone 12 Pro bude mít až o třetinu menší výřez v displeji. Tentokrát už i víme, jak bude telefon s výřezem zhruba vypadat. Může za to únik designu iPhone 12 Pro, který se objevil na Twitteru. Letošní iPhone 12 jsme ale rozebírali také v našem novém podcastu Pod Zlatou Lampou. 

Přinášíme vám nový podcast Pod Zlatou Lampou o mobilních technologiích

iPhone 12 Pro s menším výřezem v displeji

Jak se původně uvádělo, rozdíly ve velikosti zdaleka nejsou obrovské. I přesto ale půjde o změny vítané a patrné. Apple používá stejný výřez v displeji (velikost + technologie) už od roku 2017, kdy se poprvé TrueDepth kamera objevila na iPhonu X. Od té doby uživatelé neustále volají po menší velikosti, nebo dokonce po úplném odstranění výřezu. 

Mně se osobně výřez v displeji líbí u iPhone 11 Pro velmi líbí. Je to pro mě další faktor, kterým se telefon odlišuje od své konkurence. Kromě toho mi přijde i povedený, elegantní. Na druhou stranu mi je jasné, že takhle iPhone nemůže vypadat 10 let. Je tedy na čase, aby s tím Apple něco udělal. 

iPhone 12 Pro

Zdroj: PhoneArena

Aby se dosáhlo této menší velikosti, tedy na třetinový výřez, musí Apple posunout reproduktor více k okraji konstrukce. Tím by společnost získala více prostoru pro senzory Face ID. Do samotné reproduktorové mřížky bude implementován i mikrofon. Alespoň takové informace pocházejí od leakera Jona Prossera, který posledně odhalil iPhone SE 2020. 

Apple prostě musí

Člověk by i řekl, že může dojít ještě k výraznějšímu zmenšení výřezu. To by ale Apple musel zmenšit velikosti komponentů Face ID, což nemá úplně tak v plánu. Tento rok ale firma musí nějakým způsobem přední výřez zmenšit. Plánuje se totiž implementace LiDAR skeneru na zadní stranu iPhone 12 Pro. 

Přidání dalších zadních senzorů/fotoaparátů obvykle nezpůsobuje žádné závažné problémy. Nejnovější implementace společnosti Apple ji ale nutí k přesunutí ultraširokoúhlého fotoaparátu do pravého horního rohu. To by ale zase způsobilo překrývání se senzory Face ID. Je tedy jasné, že Apple letos výřez v displeji zmenší. 

Uniklá podoba výřezu pro letošní iPhone 12 se velmi podobá designu, se kterým chtěl Apple přijít už u iPhone 11. Nakonec se ale rozhodl od tohoto designu upustit. Znamená to ale tedy, že společnost možná na zmenšeném výřezu pracovala už před více než rokem. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 21. 4. 2020, 18:38

To je pokrok 😁

Přemysl Vaculík

VIP 21. 4. 2020, 19:23

Tak asi mají starší verzi Photoshop, až si koupí CC, to budou divy :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat