HomePod přechází z iOS na tvOS

HomePod přechází z iOS na tvOS
2020-04-14T23:38:04+02:00
• 15. 4. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Chytrý reproduktor HomePod od Applu s poslední vydanou verzí software 13.4 potichu přešel ze systému iOS na systém tvOS. Zjistil to po analýze softwaru server 9to5mac. Pro koncové zákazníky se v podstatě nic nemění a žádné výraznější novinky ani nejnovější aktualizace pro tento chytrý reproduktor nepřinesla. Přesto se jedná o důležitou změnu.

Chytrý reproduktor HomePod nyní na tvOS

Apple HomePod byl představen již v létě 2017 a od té doby byl vybaven aktuální verzí iOS. Nyní od verze v podstatě přešel z iOS 13.3 na tvOS 13.4. Spekuluje se, že za přechodem může budoucí kompatibilita.

HomePod totiž pohání starší procesor Apple A8, který již pravděpodobně nebude v iOS 14 podporován (tedy iPad Air 2 a iPad mini 4 přijdou o podporu). Vzhledem k faktu, že Apple TV HD stále také používá čip A8, dává přechod HomePodu na tvOS větší smysl. Apple totiž bude pravděpodobně dále softwarově HomePod podporovat, zatím totiž nemá ani nástupce.

Homepod 4032x2268x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Oba systémy mají společné jádro a liší se však třeba podporou různých rozhraní a funkcí. Zatímco iOS předpokládá při používání, že zařízení běží na baterii, tvOS počítá neustále s připojením do zásuvky. Systém tvOS tak nepotřebuje pokročilejší správu energie. Apple TV, která je vybavena tímto systémem, je opravdu bližší HomePodu, jelikož také umí vytvořit domácí centrum pro HomeKit.

Server 9to5mac našel v kódu nového tvOS 13.4 pro HomePod také zmínky o dvou nástupcích. Další detaily ale nenašli. Bloomberg pak přišel se zprávou, že Apple chystá HomePod mini. Pro výrobce je rozhodně na čase přestavit nové zástupce chytrých reproduktorů.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat