AccuWeather přináší nové uživatelské rozhraní, chce se stát jedničkou

AccuWeather přináší nové uživatelské rozhraní, chce se stát jedničkou
2020-04-13T16:30:17+02:00
• 13. 4. 2020
4

Vzhledem k tomu, že aplikace Dark Sky na Androidu končí, AccuWeather začíná testovat zbrusu nové uživatelské rozhraní pro svou Android aplikaci. Společnost tímto způsobem velice rychle reaguje na nedávnou akvizici Applu. Co tedy přesně chystaná aktualizace přinese?

AccuWeather se snaží využít konce Dark Sky

Nejnovější beta verze obsahuje prominentnější 60minutovou předpověď a přidává dolní lištu pro snadný přístup k hodinovým a denním předpovědím a radarovému pohledu. Díky modernějšímu rozhraní a změření na krátkodobé předpovědi může být aplikace náhradou za Dark Sky. AccuWeather to bude mít ale vzhledem ke své historii, kdy se prokázalo, že prodával uživatelská data, velmi těžké. 

AccuWeather AccuWeather AccuWeather

Po nainstalování nové aktualizace si ihned všimnete přepracované ikony, která je v podstatě převrácenou verzí jejího předchůdce – oranžové slunce na bílém pozadí. Jakmile na ikonu klepnete, zobrazí se vám nejdůležitější změny a poté se dostanete na zcela nové rozhraní, které používá aproximaci aktuální barvy oblohy jako pozadí pro celou aplikaci. 

AccuWeather AccuWeather AccuWeather

Zdroj: AndroidPolice

Aktuální teplota se nově zobrazuje ve formě hodin, které vám zobrazují předpověď na dalších 60 minut. U kruhu se nachází také barevné pruhy, jež naznačují, jaké lze očekávat očekávat. Když přejdete do dolní části aplikace, uvidíte nově podrobnosti o východu a západu slunce, teplotě, větru a vlhkosti. K dispozici zde budou také informace pro alergiky. 

AccuWeather accuweather old interface 1 1080x2160x

Zdroj: AndroidPolice

Hamburger menu v levém horním rohu vám pak umožní přejít na prémium tarif, čímž se vám nebudou zobrazovat reklamy. Ostatní spodní záložky se velmi podobají navigaci na starém horním panelu. Widgety jsou taktéž odstraněny s tím, že i trvalé oznámení o teplotě. Aplikace si však v systémových předvolbách stále zachovává kategorii „průběžné oznámení“, takže je pravděpodobné, že se oznámení o teplotě vrátí. To samé platí i o widgetech, které mají být v současné době přepracovávány. Beta verze aplikace má také velice špatnou výkonnost. Animace a přechody nejsou vůbec plynulé. Doufejme, že se to velmi brzy změní. Nové rozhraní můžete získat registrací do beta programu v Obchodě Play. Případně pak můžete stáhnout APK soubor.

logo-app AccuWeather Accuweather.com Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jiří Král

13. 4. 2020, 22:30

Designově mi přijde hnusnější než ta předchozí, ale funkčně by možná mohla být lepší.

Erik Bezeréti

14. 4. 2020, 15:53

Zkusil jsem tu betu stáhnout, ale zase jsem jí smazal. Graficky je to otřesné. Zatím chybí widget i notifikace s teplotou. Taky téměř zcela zmizela čeština. Tak nějak doufám, že to je hodně ranná verze. Že přibude čistě bílý a čistě tmavý design, že přibude mezi jazyky čeština a také widget a notifikace. Tenhle paskvil za mě nemá šanci.

Erik Bezeréti

11. 4. 2020, 19:00

AccuWeather mám nějaký pátek koupený a modernizace grafického rozhraní je už víc než žádoucí. Nezbývá než doufat, že půjde i přes grafickou změnu nadále nastavit tmavý vzhled (skutečně černá by byla super) a že modernizací projdou i widgety.

Zdeněk Koutský

VIP 14. 4. 2020, 18:00

O Dark Modu, tedy černé, nikde zatím ani zmínka. Doufejme tedy, že i na této funkcionalitě služba pracuje. Modernizací by měly widgety také projít, proto v nové beta verzi nejsou k dispozici.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat