Vodafone TV je nová digitální televize

Vodafone TV je nová digitální televize
2020-03-23T11:07:51+02:00
• 23. 3. 2020

Zdroj: Vodafone

1

Již před nějakou dobou jsme vás informovali, že mobilní operátor Vodafone začíná testovat svou službu Vodafone TV, přičemž aplikace je k dispozici v Obchodě Play pro mobily s Androidem. Jednalo se ale o interní testování, takže aplikace schytala záporná hodnocení, protože nebyla dostupná. Nyní jsme se ale konečně dočkali a na český trh přichází Vodafone TV.

Vodafone TV

Mnozí spekulovali, že služba Vodafone TV je jen přejmenovaná služba Horizon Go os společnosti UPC, kterou Vodafone koupil. Ve skutečnosti Vodafone TV je globální služba, kterou česká pobočka zprovozňuje na našem trhu.

„Pro novou televizi není potřeba nikam chodit, stačí ji jen objednat a vše důležité přijde poštou. Skupina Vodafone je dnes, po společnosti Sky, druhým největším poskytovatelem televizního vysílání v Evropě,  a bylo tedy jen otázkou času, kdy se spustí Vodafone TV i v České republice. Jsem rád, že se nám to podařilo právě nyní. Spojujeme to nejlepší z klasické televize a videotéky,“ říká Quique Vivas, viceprezident Vodafonu Czech Republic pro nefiremní zákazníky.

Jedná se o čistě digitální platformu, která bude k dispozici pro běžné televize skrze nový set-top-box (HDMI 2.0, 4K ready a Dolby Atmos). Samozřejmě je dostupná i pro mobilní telefony se systémy Android a iOS. Nabízí poměrně standardní funkce, jako zpětné sledování až sedm dnů zpětně, dětský režim, doporučování, vyhledávání obsahu a televizní program.

Screenshot 1 894x714x

Zdroj: Vodafone

Službu jako takovou lze používat až na 4 set-top-boxech najednou a dvou mobilních zařízeních. K dispozici je také nahrávání pořadů do cloudu (až 100 hodin) a následné sledování odkudkoliv.

K dispozici jsou celkem tři balíčky. Základní klasik nabízí 55 programů, 40 z nich je v HD kvalitě, zpětné přehrávání a nahrávání. Cena byla stanovena na 150 Kč měsíčně pro kombinaci s internetem od Vodafonu (UPC). Prostřední balíček Komfort přijde na 300 Kč a má v sobě 110 programů, 70 z nich je v HD kvalitě a navíc má videotéku v ceně. Poslední nejdražší nabízí 130 programů, 90 z nich je v HD, v ceně navíc je i HBO Go.

„Diváky Vodafone TV čeká jednoduché a intuitivní uživatelské rozhraní a také náš vlastní firmware set-top boxu, který znamená velice rychlou odezvu na zadávané pokyny. Set-top box je připravený i na vysoké rozlišení obrazu ve 4K,“ popisuje Quique Vivas.

Pokud ale máte připojení k internetu od jiného poskytovatele a nechcete přecházet k Vodafonu, ceny jsou vyšší. Klasik přijde na 299 Kč, Komfort na 499 Kč a Komplet na 899 Kč měsíčně. K využívání této služby je potřeba mít připojení k internetu o rychlosti minimálně 3 Mbps. Více informací najdete na vodafone.cz/televize.

logo-app Vodafone TV (CZ) Television of your dreams. Zdarma iOS logo-app Vodafone TV (CZ) Vodafone TV Zdarma ANDROID

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Zajímalo by mě jestli jdou použít přihlašovací údaje ze služby Horizon go,nebo služby poběží souběžně na obou platformách.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat