Samsung Galaxy Store nabízí aplikaci Wear OS od Googlu

Samsung Galaxy Store nabízí aplikaci Wear OS od Googlu
2020-03-11T09:40:36+02:00
• 11. 3. 2020

Zdroj: Skagen

Google před mnoha lety zamířil se svým systémem Android mezi chytré hodinky, přičemž si vysloužil název Android Wear. V roce 2018 došlo na změnu názvu a od té doby se prezentuje pod označením Wear OS od Googlu. Důvod byl čistě marketingový. Nechtěl své řešení prezentovat na platformě iOS se slovem Android. Oficiální aplikace Wear OS pro spárování s chytrými hodinkami s tímto systémem byla doposud k dostání jen ve dvou obchodech, Google Obchod Play a Apple AppStore. To se ale mění.

Wear OS v konkurenčním obchodě

Google zničehonic nechal zveřejnit svou aplikaci Wear OS v rámci obchodu Galaxy Store od Samsungu. Nikde se neobjevila jakákoliv tisková zpráva, takže oficiální důvody, proč se tak stalo, neznáme. Můžeme jen odhadovat, že Google chce nabídnout své řešení u vícero uživatelů.

Screenshot 20200309 182555 Galaxy Store 1080x2636x Screenshot 20200309 182547 Galaxy Store 1080x2636x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Mohlo by se zdát, že Google chce tímto způsobem zaútočit na trhy, kde se dodávají Samsung mobily bez Google služeb, třeba Čína, ale tak to asi nebude. Aplikace Wear OS vyžaduje pro svou činnost Google Mobile Services, ta ale není dostupná na smartphonech dostupných v Číně.

Google pravděpodobně chce cílit na ty uživatele, kteří si více oblíbili Galaxy Store od Samsungu než Obchod Play. Možná se jedná o ukázku aktuálního stavu na některých trzích, kde Samsung má o něco větší postavení než samotný Google. Případně chce takto Google konkurovat jihokorejskému gigantovi, který je ve světě chytrých hodinek úspěšnější.

Nejedná se ale o jedinou aplikaci od Googlu v rámci centra Samsung Galaxy Store. Uživatelé si také mohou stáhnout oficiální aplikaci Google Překladač. Ta je v tomto obchodě již delší dobu.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat