Huawei pomůže s dohledáním aplikací, které chybí v AppGallery

Huawei pomůže s dohledáním aplikací, které chybí v AppGallery
2020-03-20T17:29:02+02:00
• 20. 3. 2020

Zdroj: Huawei

Společnost Huawei investuje nemalé prostředky do svého vlastního ekosystému pro mobily. Tíživá situace je stále kolem aplikací, jelikož v obchodě AppGallery sice najdeme velké množství titulů, ale stále chybí klíčové a masivně rozšířené aplikace. V Německu došlo k představení nové aplikace AppSuche, která by mohla napomoci s tímto problémem.

Huawei představuje HMS Core 4.0, ale klidně se vrátí ke Google službám

Najde chybějící aplikace

Huawei musí nalákat mnoho vývojářů na svůj vlastní ekosystém, ale nejedná se o nic jednoduchého. U aplikací nezávislých na Google Mobile Services je přechod jednoduchý. Problém je u ostatních aplikací, kde musí dojít k patřičným změnám ze strany vývojářů, aby software mohl fungovat s využitím Huaweri Mobile Services. Firmě může trvat roky, než bude mít pořádný zástup klíčových aplikací.

Nejen z tohoto důvodu zřejmě došlo k vytvoření aplikace AppSuche, která by se dala volně přeložit jako hledač aplikací. Jedná se o zvláštní typ agregátoru populárních aplikací. Obsah se liší podle země, kde se nachází sám uživatel. Po spuštění se nabídne prostřední připomínající běžný obchod s aplikacemi. Obsah je značně omezen a pokud se vám podaří najít aplikaci, tak po kliknutí na ni se zobrazí detailní informace.

AppGallery AppGallery AppGallery

Ukázka aplikace AppSuche; Zdroj: Doteklomanie.cz

Právě zde uživatelé najdou informaci, odkud je možné konkrétní software stáhnout. Podle XDA Developers AppSuche nabízí stahování z obchodů a center jako Amazon App Store, APKMirror, APKMonk, APKPure a Huawei AppGallery. Pakliže se nikde jinde nenachází, zkusí nabídnout například oficiální webové stránky.

Aplikace AppSuche je zatím dostupná v Německu, pravděpodobně se jí ale dočkáme i v naší zemi. XDA Developers našlo ve zdrojovém kódu seznam zemí, kde může působit. Mezi nimi je i Česká republika.

Pokud máte Huawei mobil bez Google Mobile Services a samotného Obchodu Play, můžete si AppSuche stáhnout z německých stránek. Zde se nachází instalační balíček APK. V tomto případě budete muset povolit instalaci z neznámých zdrojů.

Zdroje: xda-developers.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat