Huawei P40 Pro Premium Edition bude nejvybavenější novinkou

Huawei P40 Pro Premium Edition bude nejvybavenější novinkou
2020-03-16T08:00:37+02:00
• 16. 3. 2020

Zdroj: phonearena.com

2

Huawei plánuje koncem tohoto měsíce oznámit hned tři nové vlajkové smartphony. Nejzajímavějším modelem bude bezpochyby Huawei P40 Pro PE, jenž bude přímou konkurencí Galaxy S20 Ultra.

Huawei P40 Pro PE bude mít fotoaparáty, které mohou stanovit nový standard

Na internetu se objevily informace o nadcházejícím vlajkovém modelu. Ty odhalují design a kompletní hardwarové specifikace, které mohou zákazníci u nových modelů očekávat. P40 Pro Premium Edition nabídne obří 6,7palcový OLED displej s rozlišením 3160 x 1440 pixelů s obnovovací frekvencí 120 Hz. Novinka se bude moci pochlubit také se zakřivenými okraji na obou stranách a extrémně širokým „průstřelem“ v displeji. 

Aby ale telefon vypadal o něco více jedinečně, rozhodla se jej společnost vybavit quad-edge sklem, které se zakřivuje přes horní a dolní část předního panelu. 

Huawei P40 Pro PE

Zdroj: PhoneArena

Zadní část telefonu se bude skládat z obdélníkového rozvržení fotoaparátů. Design v tomto případě připomíná konkurenční Galaxy S20 Ultra. P40 Pro Premium Edition by však měl nabídnout hned pětici fotoaparátů. Hardwarové specifikace naznačují, že zde bude přítomný 52megapixelový hlavní fotoaparát a 40megapixelový ultra širokoúhlý fotoaparát. Součástí bude také 3D snímač pro lepší zobrazení bokeh. K dispozici pak bude i 8megapixelový teleobjektiv s podporou 3x optického zoomu. 

Na přední straně by se pak měl nacházet 32megapixelová selfie kamera a 32megapixelový ultra šiřokoúhlý fotoaparát pro skupinové fotografie. Telefon by kromě toho měl být vybaven procesorem Kirin 990 5G. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se bude starat operační paměť s kapacitou 12 GB. Naopak pro soukromá data bude připraveno vnitřní úložiště s kapacitou 512 GB. 

Opět žádné Google služby a vysoká cena

Operačním systémem bude samozřejmě Android 10 s nadstavbou EMUI 10. Bohužel i zde platí tvrdý zákaz USA, takže nebudou k dispozici Google služby. Uživatelé se tak budou muset spokojit s App Gallery, ve kterém chybí klíčové aplikace jako WhatsApp, Instagram, Facebook a YouTube. 

Co se týče baterie, Huawei chystá implementovat akumulátor s kapacitou 5 500 mAh. Nejlepší na tom ale je, že údajně bude podporovat rychlé 50W nabíjení a rychlé 27W bezdrátové nabíjení.  Huawei P40 Pro Premium Edition bude oficiálně představen 26. března. Očekává se, že společnost bude schopna dodat první zásilky už v dubnu. V Evropě by se cena telefonu měla pohybovat mezi 1 199 až 1 299 eur, tj. cca 30 364 až 32 896 Kč bez DPH.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 16. 3. 2020, 12:33

To jim kdo koupi za tu cenu bez Google 😂

Přemysl Vaculík

VIP 16. 3. 2020, 13:21

Zejména v Asii, ale asi se najdou i tací i u nás.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat