Spoluzakladatel WhatsApp investuje do Signal, konkurenční platformy

Spoluzakladatel WhatsApp investuje do Signal, konkurenční platformy
2020-02-17T19:30:35+02:00
• 17. 2. 2020

Zdroj: Signal

Pokud jde o komunikační platformy, nabízí se hned několik služeb, přičemž každá láká na trochu odlišné funkce, byť na první pohled vypadají stejně. Kromě těch populárních zde máme například Signal, tedy služba zakládající si na udržení soukromí, šifrování a také minimální digitální stopě. Sice se jedná pro mnohé o jedinou volbu, hlavně z pohledu bezpečnosti, ale nedá se říci, že by se jednalo o nějak zvlášť rozšířenou službu, minimálně v porovnání s konkurencí. Nyní ale Signal dostává investici od spoluzakladatele konkurenční platformy WhatsApp.

Signal bude růst

Brian Acton stál za službou WhatsApp a následně po odkoupení pracoval také ve Facebooku na rozvoji komunikační platformy. Následně se ale rozhodl odejít, přičemž dokonce vyzýval, aby lidi nepoužívali Facebook jako takový. Po nějaké době se znovu objevuje na scéně komunikačních platforem, jelikož investuje do platformy Signal.

WhatsApp má dvě miliardy aktivních uživatelů

Brian konkrétně vložil do služby Signal 50 milionů dolarů na rychlejší rozvoj. Nyní tedy bude možné najmout více vývojářů. Konkrétně na službě pracovali tři vývojáři, ale nyní se tým rozšíří o sedmnáct nových, což je citelné navýšení. Díky této investici je tedy možné, že se Signal začne rychleji rozvíjet, přičemž je zde šance pro lepší konkurence schopnost.

Otázkou je, jestli služba dokáže nalákat nové uživatele. Přechod není tak jednoduchý, jak by se mohlo zdát, jelikož uživatelé budou muset přesvědčit své okolí, aby přešli na novou platformu také. Zde tedy nebude záležet jen na vývojářích, ale bude se muset udělat hodně v oblasti marketingu, jelikož o platformě Signal neví běžní uživatelé, pokud se nezajímají o současné dění.

logo-app Signal – aplikace pro soukromé zasílání zpráv Signal Foundation zdarma ANDROID logo-app Signal - Private Messenger Say “hello” to privacy. Zdarma iOS

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat