Dotekomanie.cz

Samsung uvedl nejen bezdrátovou power banku

Na nedávné konferenci jihokorejská společnost Samsung představila nové vlajkové modely Galaxy S20. Ačkoliv byla akce zaměřena hlavně na nové chytré telefony, výrobce představil i nové příslušenství. Konkrétně jsme se dočkali zajímavých power banek s rychlým nabíjením. 

Oficiálně: Galaxy S20, S20+, S20 Ultra 5G, cena začíná na 22 990 Kč

Samsung představil power banku a autonabíječku

Přesná velikost nové power banky společnosti Samsung činí 10 000 mAh. Hlavní chloubou tohoto příslušenství je rychlé nabíjení, které dokáže telefon nabít pomocí 1x USB-A a 1x USB-C portu. V praxi také můžete nabíjet hned dvě zařízení najednou a přes USB-C na vás čeká až 25W výkon. Power banka mimo jiné podporuje tzv. průchozí nabíjení, což znamená, že když je připojena do nabíječky, můžete přes ní zároveň nabíjet telefon skrze USB-A. 

Kromě rychlého nabíjení je velkým lákadlem také bezdrátové nabíjení. Celkově pak power banka nabízí 25W výkon, 10 000 mAh a dva USB porty pro nabíjení. Zajímavostí u bezdrátového nabíjení je, že může dobíjet rychlostí až 7,5 W. 

Video: První dojmy z Galaxy S20 a S20+

Power banka ale není jediný produkt, který Samsung na své konferenci tiše představil. Dočkali jsem se totiž také 45W Dual Car Chargeru. Jak již anglický název napovídá, jedná se o 45W autonabíječku, jež pojme až dvě zařízení najednou. Máme zde jeden USB-A port s podporou 15W nabíjení a jeden USB-C port s podporou 45 W. 

Na druhém konci pak je 12V koncovka pro připojení k automobilu. Zařízení, která podporují rychlé nabíjení, pak mohou navíc využívat rychlé nabíjení. 

Video: Galaxy S20 Ultra 5G – první dojmy

Přenosná bezdrátová power banka se bude prodávat za 79,99 dolarů, tj. cca 1 823 Kč bez DPH. Kdy bude v prodeji, je prozatím neznámo. Ceny týkající se autonabíječky také nejsou známy.

Flex mód z Galaxy Z Flip bude dostupný pro všechny výrobce

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version