Němci vyvinuli Face ID se skenováním kůže

Němci vyvinuli Face ID se skenováním kůže
2020-02-22T20:02:57+02:00
• 23. 2. 2020

Foto: phonearena.com

3

Od doby, co Apple představil iPhone X s (r)evolučním zabezpečovacím prvkem zvaným Face ID, se na trhu objevila hned celá řada konkurenčních telefonů, které podobný princip zabezpečení používá. Je to jedině dobře. Forma v podobě rozpoznávání obličeje je v současnosti asi nejbezpečnější řešení u mobilních telefonů. Nutno ale zmínit, že ne všechny možnosti jsou tak zabezpečeny. 

Face ID bude moci brzy umět další kousky

Zahraniční média osvětlují německou softwarovou společnost trinamiX. Ta totiž vytvořila zajímavý kus technologie, jenž v praxi skenuje a detekuje pokožku uživatele. Na základě toho pak dokáže rozlišit, zda se jedná o lidskou nebo plastovou kůži.

Jejich technologie nese název Beam Profile Analysis a ve skutečnosti dokáže rozlišovat více materiálů. V podstatě se řídí algoritmem, který rozpozná, zda se jedná o lidskou kůži a nebo jiný materiál, jako je silikon, dřevo či plast. Společnost sama uvádí, že se jedná o nejpokročilejší technologii pro mobilní telefony. 

Face ID

Foto: phonearena.com

Beam Profile Analysis vysílá mřížku světelných bodů, které poté naskenuje a následně analyzuje způsob, jakým se světlo odráží od objektů. Dokáže také najít rozdíl odrazu od různých materiálů. Díky této analýze pak technologie dokáže rozlišit různé materiály a povrchy. Je také důležité podotknout, že každý vyslaný paprsek je samostatně analyzován pomocí svého algoritmu, což je naprosto fantastické. 

trinamiX ale nerozpoznává pouze kůži. Zvládne rozlišit více než 100 různých materiálů. Kromě toho pracuje se všemi barvami pleti, což je velice důležité pro činnost technologie. Každý jedinec má jinou „světelnost“ kůže. Společnost také dodává, že její technologie funguje za různých světelných podmínek – dokonce i v temné místnosti.

Aktuálně trinamiX spolupracuje s Qualcommem s cílem usilovat o integraci této funkce do budoucích smartphonů. Technologie se ale neomezuje pouze na běžné smartphony, ale může být použita i v průmyslové zóně, jako je například u robotů.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 23. 2. 2020, 11:31

Už umí dávno LG, sken dlaně.

Hakus von Tyros

22. 2. 2020, 21:13

Tak toto může být opravdu zajímavé.
I když ….. .
Od algoritmu snímání duhovky se to zrějmě o mnoho lišit nebude.
Uvidíme.

Zdeněk Koutský

VIP 23. 2. 2020, 12:10

Myslím si, že tahle technologie může být v určitém smyslu přelomová

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat