Největší mobilní veletrh MWC 2020 byl zrušen pro tento rok, kvůli koronaviru

Největší mobilní veletrh MWC 2020 byl zrušen pro tento rok, kvůli koronaviru
2020-02-12T20:15:55+02:00
• 12. 2. 2020
1

Posledních několik dnů, případně týdnů, některé společnosti informovaly, že se nezúčastní největšího mobilního veletrhu na světě Mobile World Congress 2020. Důvodem je aktuální epidemie koronaviru, která se zatím nezadržitelně rozšiřuje. Společnosti tak nechtějí ohrozit své zaměstnance a ostatní účastníky, byť samotný veletrh se koná v Barceloně. Zde je jednoduchý důvod, dost společností pochází z Číny, proto je cestování poměrně ohrožující.

Mobile World Congress 2020 letos nebude

Mnoho firem nás již informovalo, že se letos nezúčastní Mobile World Congress 2020 kvůli obavám kolem epidemie koronaviru. Zároveň dostáváme informace, že některé společnosti již nyní pracují na alternativním plánu představení novinek. Bohužel nemáme konkrétní informace, tudíž firmy představí letošní novinky spíše formou online přenosu či prezentace.

 

Bohužel nevíme, kdy která společnost co představí, ale rozhodně se budeme snažit informovat včas, jakmile dojde na uvedení nějakého nového smartphonu. Bude tedy následovat trochu chaotické představování, jelikož některé firmy nepočítaly s tím, že dojde ke zrušení celého veletrhu Mobile World Congress 2020. Minimálně již nyní pracují na alternativním řešení.

Původně nemělo dojít ke zrušení Mobile World Congress 2020, byť se o tom spekulovalo, ale vzhledem k počtu společností, které již oznámily neúčast, bylo neudržitelné pořádat veletrh. Byl by totiž nerentabilní, nebo minimálně nezajímavý a neposkytl by dostatek novinek. Proto se organizátor GSMA, který jej pořádá, rozhodl, že letošní ročník bude zrušen.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Daniel Kickboxer

12. 2. 2020, 21:10

To mě štve

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat