iPad Pro s 5G podporou už letos na podzim

iPad Pro s 5G podporou už letos na podzim
2020-02-15T16:30:41+02:00
• 15. 2. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Technologický gigant Apple podle všeho má v plánu vydat svůj první iPhone a iPad Pro s podporou nejmodernějších mobilních 5G sítí ještě tento rok. Firma by 5G konektivitu měla přinést ve druhé polovině letošního roku, alespoň takové zprávy přicházejí ze zahraničí. 

iPad Pro dorazí s podporou nejmodernější sítě

Pojďme se nejprve podívat na první informaci. Zařízení budou totiž vybavena procesory A14 a vyrobeny budou na bázi 5nanometrové technologie. S největší pravděpodobností se iPad Pro dočká A14X varianty, který bude podporovat kombinaci mmWave a sub-6GHz. Konkrétně u iPhonu bychom se měli dočkat modemu Snapdragon X55 pro příjem 5G sítě. Co však Apple použije v případě iPadu Pro, je prozatím nejasné. 

iPad Pro

mmWave, neboli milimetrová vlna je sada nových 5G frekvencí, které nabídnou ultrarychlé rychlosti na krátké vzdálenosti, což v praxi bude užitečné v zahuštěných městských oblastech. Klasický sub-6GHz je obecně pomalejší než mmWave, na druhou stranu signály dokáží cestovat na delší vzdálenosti, takže lépe slouží předměstským a venkovským oblastem. Zahraniční média tvrdí, že se podpory 5G sítí dočká nejen letošní iPhone, ale také iPad Pro. Oba produkty by pak měly být představeny ve stejný den v září. Kolik zařízení ale bude letos podporovat 5G sítě?

Na základě prvotních plánů se očekává, že Apple uvede na trh tři nová iOS zařízení, včetně iPhonu a iPadu. Všechna zařízení budou podporovat mmWave a sub-6GHz. 

iPhone 2020 nabídne rozumné velikosti

Jak jsme již informovali, Apple skutečně chystá svůj první telefon, který bude vybaven nejnovější technologií pro přenos dat – 5G. Analytik také prohlásil, že všechny tři představené modely nabídnou OLED displeje, což je velmi dobrá zpráva. K dispozici by měly být modely s 6,7, 5,4 a 6,1palcovou úhlopříčkou displeje. 

Model s 6,1palcovým OLED panelem bude s největší pravděpodobností nástupcem současného iPhonu XR a bude podporovat pouze LTE sítě. Nové 6,7 a 5,4palcové telefony pak nabídnou podporu 5G mobilních sítí. 

Fanoušci menších telefonů budou mít jistě radost, neboť současná generace iPhone XS nabízí displej o velikosti 5,8 palce. Ovšem iPhone XS 2020 nabídne o něco menší displej, přesněji 5,4palcový OLED panel. Naopak současný iPhone XS Mac disponuje 6,7palcovou obrazovkou, zatímco iPhone XS Max 2020 by měl nabídnout menší 6,5palcový displej. 

iPad Pro 2020 nabídne zbrusu nový AR senzor

Pokud vše půjde podle plánů, Apple představí řadu zařízení založených na rozšířené a virtuální realitě. Ty ke své činnosti budou používat nový 3D senzorový systém, který se ale nejprve objeví na novém iPadu Pro. Ten by se na trh mohl dostat již v průběhu první polovině příštího roku. Následně by se tato technologie objevila u iPhone 2020

Nový iPad Pro, který bude na trh uveden v průběhu letošního roku, bude vybaven novým modulem se dvěma kamerovými senzory. Jeden senzor bude vycházet ze současné technologie, přičemž druhý bude k dispozici pro trojrozměrný systém. Díky tomu bude moci zařízení vytvořit trojrozměrný obraz v podobě rekonstrukce místností, objektů a osob. Apple dokonce plánuje tuto technologii nasadit u příští generace iPhone.

3D senzor, který bude použit v nadcházejícím období, je považován za pokročilejší verzi současného senzoru Face ID. Současné technické týmy dokonce pracují na vytvoření propojení s novým operačním systémem rOS, který bude určen pouze pro AR a VR zařízení.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jaroslav Hronek

15. 2. 2020, 21:10

Zase jen dohání sklus za ostatními

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat