Leden 2020 byl 2. nejhorší měsíc v historii HTC

Leden 2020 byl 2. nejhorší měsíc v historii HTC
2020-02-15T23:01:32+02:00
• 16. 2. 2020

Vedení společnost HTC stále neztrácí naději v záchranu, přestože finanční výsledky za poslední měsíce hovoří zcela jinak. Nedostatečná nabídka chytrých telefonů se čím dál více promítá v záporných číslech a ani začátek letošního roku nenasvědčuje tomu, že by tchajwanský výrobce byl na cestě k lepším zítřkům. Rok 2019 byl sice tím nejhorším v historii firmy, ale předchozí měsíc v novém roce můžeme rovnou zařadit mezi druhý nejhorší měsíc v historii HTC.

Minimální zisk

Dvě hlavní divize zaměřené na brýle pro virtuální realitu a chytré telefony v lednu 2020 dokázaly vydělat pouze 16 milionů dolarů. V meziročním srovnání aktuální výsledek odpovídá propadu 52,4 % oproti lednu 2019, kdy HTC dokázalo přinést 33 milionů dolarů do pokladny. Jestliže porovnáme čísla s předcházejícím měsícem, tak se pokles rovná mírnějším 21,4 %.

Každopádně obě čísla jasně dokazují nepřetržité zmenšování podílů po všech stranách a nastavené tempo nepřihrává myšlence, která by měla oddálit konečný bankrot. I přes všechny tyto negativní zprávy HTC vnímá svou budoucnost pozitivně. Výraznou měrou k tomu přispívá nový generální ředitel jmenovaný v druhé polovině září loňského roku.

Yves Maitre se v nejbližší době chce více zaměřit na virtuální realitu a neustále vylepšovat svoji náhlavní soustavu. Druhým stěžejním místem má být nejvyšší segment trhu s chytrými telefony, kde chtějí využít síťové technologie 5G. Zůstává otázkou, zda alespoň z části dojde k naplnění plánu, protože již v minulosti padlo několik neuskutečněných slibů.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat