HomePod v odlehčené verzi už letos

HomePod v odlehčené verzi už letos
2020-02-11T16:30:06+02:00
• 11. 2. 2020

HomePod je chytrý reproduktor společnosti Apple a dnes tomu jsou přesně dva roky, co se zařízení dostalo na trh. Zařízení bylo samozřejmě pojmenováno po legendárním iPodu. Reproduktor měl ještě před volným prodejem trnitou cestu. Původně jej totiž Apple představil v červnu 2017 na WWDC, přičemž vydání bylo plánováno na prosinec 2017. Bohužel pro reproduktor byl prodej odložen na počátek roku 2018. 

HomePod bojuje sám se sebou

Reproduktor láká na technologii AirPlay 2 a hlasovou asistentku Siri. V horní části HomePodu se nachází dynamický tvar křivky, který se zobrazí při aktivaci Siri. Nabízí také sedm vysokofrekvenčních výškových reproduktorů, každý s vlastním zesilovačem a basový reproduktor směrem nahoru. Software manipuluje se zvukem, tak aby se využila akustika místnosti pro lepší kvalitu zvuku. Dále nabízí šestimístné pole mikrofonů pro vzdálené aktivování Siri a funkci prostorové snímání. Také využívá interní nízkofrekvenční kalibrační mikrofon pro automatickou korekci basů.

HomePod

Mnoho funkcí a technologický pokrok. Přesně za tohle si Apple účtuje 349 dolarů, tj. cca 7 939 Kč bez DPH. No ale právě samotná cena reproduktor naprosto zabíjí. Není se čemu divit, že trhu vládne konkurence, konkrétně Amazon Echo a Home Google. Apple by samozřejmě se svým podílem na trhu rád něco udělal. Možná proto chystá odlehčenou verzi.

Ta by se na trh měla dostat ještě letos. Že se bude jednat o levnější variantu, dokazuje fakt, že zřejmě nabídne jen dva výškové reproduktory (oproti sedmi současných). Otázkou je, jak Apple zareaguje na prodejní ceny. Konkurenční zařízení se prodávají o několik tisíc levněji. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat