Dotekománie doporučuje #111 – s Masterpass zaplatíte na internetu

Dotekománie doporučuje #111 – s Masterpass zaplatíte na internetu
2020-02-16T13:30:45+02:00
• 16. 2. 2020

Zdroj: Masterpass

2

Za posledních několik let se rozšířily možnosti placení na internetu o služby, které nabízí jednoduchý způsob, jak na pár kliknutí provést platbu bez toho, aniž byste museli vytáhnout plastovou platební nebo debetní kartu. U některých stačí jen zadat kód z SMS a platba proběhne automaticky. I tak stále mám na mobilním telefonu aplikaci Masterpass, která si prošla vývojem a změnou firem.

Dotekománie doporučuje #110 – CheckMyTrip aneb trochu pohodlnější cestování

Masterpass

Smysl aplikace Masterpass je poměrně jednoduchý. Po spuštění aplikace naskenujete a přidáte vybrané platební nebo debetní karty. Ačkoliv za aplikací stojí společnost Mastercard, tak můžete přidat i karty Maestro nebo Visa (Electron). Součástí registrace je i telefonní číslo, což je součást ochrany navíc a vlastně i registrace účtu. Po přidání karty musí dojít k aktivaci, což se provádí skrze drobnou platbu, většinou ve výši jedné koruny, aby došlo k potvrzení, že je karta aktivní a že ji skutečně vlastníte. Používání aplikace Masterpass je bezplatné a neplatí se jakékoliv pravidelné poplatky ani poplatek za každé použití.

Masterpass podporuje biometrické ověření pomocí otisku prstu, přičemž je potřeba nastavit mPIN kód. Jednu z těchto voleb použijete jak pro otevření aplikace, tak i pro samotné zadání platby. Používání je poměrně jednoduché. Jakmile na webu, kde chcete provést platbu, uvidíte logo Masterpass v rámci systému zaplacení, stačí si nechat zobrazit speciální QR kód, který načtete skrze aplikaci.

Následně vyberete platební kartu, pokud jich máte více, a potvrdíte platbu. Zde dojde ještě jednou k ověření vaší identity skrze mPIN nebo otisk prstu. Zpravidla dojde k zaplacení a již se o nic nemusíte starat. Sem tam se může stát, že dojde k zaplacení, ale neděje se tak často. Z mého zkoumání se takový problém objeví většinou u webů, kde mají chybu v implementaci.

Aplikaci lze také použít pro placení na čerpacích stanicích. Pakliže mají k dispozici obsluhu, ani nemusíte vystoupit z auta. Případně se nabízí možnost dobití předplacených karet. Masterpass disponuje také funkcí přenosu, takže pokud měníte telefon a nechcete procházet celým nastavováním znovu, lze použít speciální kód pro přenesení dat do nového zařízení. Rozhodně se jedná o poměrně jednoduchý systém, který zabere minimum času.

Masterpass Masterpass

Masterpass aplikace nemá moc kladné hodnocení v obchodech, ale stačí si pročíst recenze. Většinou se jednalo o přechod na Android 10, ale aplikace již funguje normálně a používám ji bez problémů. Na mých mobilech patří k těm nejzákladnějším, které používám běžně.

logo-app Masterpass AT CZ SK MasterCard Zdarma ANDROID logo-app Masterpass AT, CZ, SK MasterCard Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Rastislav Kovac

17. 2. 2020, 14:16

taky spokojenost. navíc, když s ní platíte na benzince Globusu, je koruna sleva na litr paliva (funguje na benzín, nevím, zda i na naftu). stačí vyfotit qr kód na samooblužném stojanu.

Lucie Budínová

VIP 16. 2. 2020, 14:27

Tuhle aplikaci mám už několik let a jsem velice spokojená.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat