Apple tentokrát zachránil 10,2palcový iPad na trhu s tablety

Apple tentokrát zachránil 10,2palcový iPad na trhu s tablety
2020-02-05T15:00:58+02:00
• 5. 2. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Apple má důvod k menší oslavě. Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku se totiž dočkal navýšení svého celosvětového podílu na trhu s tablety. Nutno podotknout, že tento nárůst mají na svědomí hlavně 10,2palcový iPad. Ovšem o kolik si Apple ve skutečnosti polepšil?

iPad opět králem čtvrtletí

Podle výzkumu společnosti IDC si měl Apple meziročně polepšit o 6,4 %. Za vše údajně mohou silné prodeje 10,2palcového modelu. Sedmá generace iPadu, který byla představena v září loňského roku jako cenově dostupný tablet výhradně pro studenty, představovala 65 % z celkových 15,9 mil. kusů dodávek. 

iPad

Naopak 10,2palcový iPad pomohl společnosti zvýšit podíl na celosvětovém trhu na 34,6 %, což dělá zhruba 50 mil. prodaných kusů. To je oproti roku 2018 velké zlepšení, neboť v tomto období Apple měl podíl na trhu 29,6 % a prodal 43,3 mil. kusů iPadů. 

10,2palcový iPad se stal prodejním „trhákem“ hlavně v období mezi říjnem a prosincem. Díky tomu Apple dokázal za poslední čtvrté čtvrtletí prodat 15,9 mil. kusů tabletů. Celkově se pak prodalo zhruba 43,5 mil. kusů tabletů. V tomto počtu pak Apple zaujal pozici číslo jedna. 

iPad

Konkurenčním výrobcům se pak dařilo o něco méně. Na druhém místě se samozřejmě umístil jihokorejský Samsung, přičemž Huawei obhájilo třetí příčku. Ovšem obě společnosti zažily klesající období. Počet prodaných kusů se v případě Samsungu snížilo o 7,4 %, zatímco u Huawei o 2,8 %. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat