Aplikace Google Fotky získá nové funkce

Aplikace Google Fotky získá nové funkce
2020-02-24T19:20:29+02:00
• 25. 2. 2020

Grafika: Google.com

Dříve jsme museli čekat, až dojde k vydání nové verze aplikace, abychom se dozvěděli, co nového přibylo. Aktuální trend, zejména u větší společností, je trochu jiný. Většinou aplikace získávají patřičné části kódu, které jsou neaktivní. Následně společnost aktivuje vše podstatné vzdáleně ze strany svých serverů. Díky tomu je aktualizace lépe řiditelná. Na druhou stranu se díky tomu můžeme dovědět o novinkách o něco dříve, jelikož někteří analytici a vývojáři prozkoumávají novinky v aplikaci před uvedením. Nyní se tak dozvídáme o chystaných novinkách pro aplikaci Google Fotky pro Android.

Google Fotky a nové funkce

První drobná změna se bude týkat samotných alb, kde se nově objeví tlačítka rychlých akcí. První se nabídnout tlačítka jako přidání fotek do alba, nebo možnost objednání fotoknihy skrze samotnou službu Google Fotky. Není jasné, jestli nebudou k dispozici další možnosti, ale Google takto může propagovat některé funkce, které jsou ukryty v menu.

Grafika: Jane Manchun Wong

Není tak dávno, co jsme se dočkali určité formy příběhů přímo v aplikaci Google Fotky. V tomto případě jde ale o automatickou funkci, která chce připomenout starší snímky. Jedná se o velmi jednoduchou funkci, v rámci které se v podstatě nabízí jen sdílení. Jane Manchun Wnag ale objevila, že se pracuje na menu. Nabízí se funkce na úpravu, uspořádání, sdílení, nastavení nebo i možnost se podívat na další snímky z daného dne.

Grafika: Jane Manchun Wong

Výše uvedené novinky jsou spíše drobného charakteru, byť mohou být užitečné. Dočkáme se ale možnosti vyhledání člověka skrze označení tváře. Zde se již jedná o podstatné zjednodušení a docela i užitečné, zejména když si nemůžete vzpomenout na jméno dotyčné osoby.

Grafika: Jane Manchun Wong

Zdroje: twitter.com, twitter.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat