Xiaomi je čtvrtým největším výrobcem telefonů

Xiaomi je čtvrtým největším výrobcem telefonů
2020-01-25T19:30:38+02:00
• 25. 1. 2020
1

Indie není jediným trhem, kde by byla čínská společnost Xiaomi populární. Například zákazníci v Evropě produkty této značky velmi hojně nakupují. Prezident společnosti Xiaomi International se nechal dokonce slyšet, že firma je již čtvrtým největším výrobcem chytrých telefonů v západní Evropě. 

Xiaomi se v západní Evropě daří

Jak jsem již v úvodu článku uvedl, společnost Xiaomi se stala čtvrtým největším výrobcem mobilních telefonů. Podíl firmy na trhu údajně měl meziročně vzrůst o velice působivých 90 %. Za první čtvrtletí loňského roku Xiaomi zaznamenalo příjmy ve výši 10 mld. dolarů. Polovina příjmů pak pochází z čínského trhu, což v praxi znamená že se skutečně jedná o globální společnost. V letošním roce pak Xiaomi plánuje vydat více než deset telefonů podporující nejmodernější 5G mobilní sítě, které budou dostupné téměř na každém trhu. 

Xiaomi

Čínská společnost ale nevyrábí jen chytré telefony. Své jméno propůjčila dalšímu odvětví, včetně příslušenství, chytré domácnosti, koloběžkám a dalším produktům. Například elektrické koloběžky, které výrobce prodává, tvoří v západní Evropě 17% tržní podíl. To jsou velice dobrá čísla. Uvidíme, jak se bude společnosti dařit v průběhu letošního roku. Něco nám ale říká, že se skutečně máme na co těšit – minimálně tedy na vlajkové modely. Samozřejmě o všem vás budeme informovat prostřednictvím článku na našem webu.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Roman Praslička

25. 1. 2020, 19:49

Výrobcem? Však oni si vše kupují a nechají obrandovat

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat