Lenovo představilo nový VR Classroom 2

Lenovo představilo nový VR Classroom 2
2020-01-25T18:00:30+02:00
• 25. 1. 2020

Společnost Lenovo má na trhu s mobilními telefony trochu problémy. Pokud jde ale o notebooky a počítače, její byznys neuvěřitelné vzkvétá, i když podrobnosti o přesných číslech nemáme. Nicméně, další oblastí, ve které firma vyniká, je virtuální realita. 

VR Classroom 2 pro učitele a studenty

Lenovo má ve svém katalogu velmi úspěšnou řadu VR headsetů, o které jsme se poprvé dozvěděli koncem roku 2017. VR příslušenství se poté na trhu objevilo začátkem roku 2018. Původní záměr společnosti byl takový, že tento VR headset bude vzdělávacím nástrojem a bude používán především ve třídách a v učebnách. 

VR Classroom 2

Lenovo Mirage Solo VR a VR kamera byly poté k dispozici pro všechny zákazníky. Následně produkty podporovaly také Daydream od Googlu. Za celou svou existenci se dočkaly několika her, jako je Marvel Dimension of Heroes a Star Wars: Jedi Challenges. 

Po velkém úspěchu Mirage Solo VR nyní společnost začala prodávat variantu v podobě Lenovo VR Classroom 2. Jedná se o vylepšenou verzi sady VR Classroom, přičemž tentokrát je hlavním operačním systémem Android. Novinka je určena opět pro studenty a učitele. Díky tomu si budou moci studenti mnohem lépe vybavit určitý příklad k danému tématu. Zkrátka a jednoduše budou moci pomocí VR headsetu pochopit branou látku. 

Podle slov firmy Lenovo se nový VR Classroom 2 velice snadno používá a spravuje. K dispozici je kromě toho platforma ThinkReality a software LanSchool Air, který učitelům pomáhá dálkově spravovat a ovládat zařízení ve třídě. Pro studenty je potom připraven software od STEM. 

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat