Withings ScanWatch jsou nové hybridní chytré hodinky CES

Withings ScanWatch jsou nové hybridní chytré hodinky [CES]
2020-01-07T18:30:06+02:00
• 7. 1. 2020

Chytré hodinky technologicky velice rychle postupují, hlavně pokud jde o nabízené funkce. Současné hodinky totiž nabízí nejen sportovní, ale také zdravotní funkce. To je samozřejmě obrovský pokrok. Ještě před pár lety bylo celkem sci-fi si pomyslet, že si jednou budeme moci chytrými hodinkami změřit tep, či dokonce využít technologii EKG. To vše nyní na rukou máme. 

Nyní se do technologického pokroku snaží přidat i společnost Withings, který na veletrhu Consumer Electronics Show (CES 2020) představí nový produkt pod názvem Withings ScanWatch.

Withings ScanWatch aneb hybrid vpřed

Samotná firma tvrdí, že by se mělo jednat o první hybrid, jenž nabízí detekci elektrokardiogramu a apnea v lékařské kvalitě. Zařízení bude vybaveno větším displejem než kterékoli jiné z předchozích modelů. 

Hodinky budou také vybaveny s přepracovanou korunou a baterií, která by na jedno nabití měla vydržet až 30 dní. Co se týče funkcí, hodinky jsou velice podobné Apple Watch – i v tomto případě se výrobce snaží o první známky AFib. Pokud hodinky zaznamenají příznaky nepravidelného srdečního rytmu, bude o tom uživatel ihned informován, v případě nutnosti záchranná služba. 

Nový model Withings ScanWatch nabídne i senzor SpO2, který emituje a absorbuje světelnou vlnu procházející krevními cévami, což může v praxi hodinkám pomoci detekovat spánkové apnoe. Měří saturaci kyslíkem v krvi a centralizuje všechny informace v aplikaci Health Mate spolu s údaji o sledování spánku, pokud jde o délku, hloubku a kvalitu spánku. Uživatelé mohou také sledovat aktivitu a cvičení prostřednictvím Health Mate, který je také schopen sdílet data s více než 100 aplikacemi třetích stran, jako jsou Apple Health, Google Fit, Strava nebo MyFitnessPal.

Chytré hodinky Withings ScanWatch budou k dispozici ve dvou velikostech – 38 a 42 mm. V Evropě a USA se začnou prodávat od 2. čtvrtletí roku 2020. Za cenu 6 342 Kč bez DPH získáte 38mm model, zatímco za 7 616 Kč bez DPH 42mm variantu.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat