O2 konečně nabídne eSIM pro smartphony

O2 konečně nabídne eSIM pro smartphony
2020-01-31T09:40:30+02:00
• 31. 1. 2020

SIM karty mají za sebou dlouhou historii a možná jste ani netušili, že původní velikost byla 85,6 x 53,98 mm. V podstatě ve velikosti platební karty. Naštěstí se začalo se zmenšováním, přičemž se většinou objevuje ve velikosti 12,3 x 8,8 mm a jedná se o nanoSIM. Ale již dávno není nutností pořizovat kus plastu s čipem. Na trhu najdeme smartphony a jiná zařízení, která podporují eSIM, tedy elektronickou SIM kartu, která se většinou do mobilu nahrává skrze QR kód. Vodafone i T-Mobile nabízí tuto možnost nějakou dobu, ale konečně jsme se dočkali i u operátora O2.

O2 a eSIM

Mobilní operátor O2 dnes oznámil, že začíná podporovat eSIM v rámci vlastní sítě, tedy že zákazníci si mohou běžně pořídit tuto formu. Pokud budete chtít tuto formu SIM karty, budete moci si ji pořídit v kamenné prodejně nebo objednat online. Následně dostanete eVoucher, z kterého naskenujete QR kód. Při aktivaci je nutné být připojen k internetu, takže budete potřebovat WiFi.

Bohužel O2 uvádí, že eSIM bude zprvu dostupná jen pro uživatele smartphonů iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max. Další mobilní telefony by měly přibývat, ale není nijak specifikováno, kdy se tak stane a jaké mobily se dočkají podpory.

eSIM bude dostupná od února, přičemž další informace budou dostupní na stránce www.o2.cz/esim. Stránka bude aktivní až od zítřka.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat