Lenovo uvedlo dva nové 2v1 Chromebooky CES

Lenovo uvedlo dva nové 2v1 Chromebooky [CES]
2020-01-09T15:00:55+02:00
• 9. 1. 2020

Společnost Lenovo na konferenci CES 2020 představila své dva zbrusu nové Chromebooky, které se liší svými cenami a použitím. Pojďme si oba kousky společně podrobněji představit. 

Lenovo IdeaPad Flex 5 může být dostačující stroj

Začněme s Lenovo IdeaPad Flex 5. Jedná se o 2v1 Chromebook nabízející 13,3palcový displej s rozlišením FHD. V tomto případě si budete moci připlatit za vyšší výkon v podobě 10th Gen Intel Core i5. K dispozici je ale také podsvícená voděodolná klávesnice.

Při nákupu tohoto modelu si budete moci nakonfigurovat i interní úložiště. Na výběr budete mít mezi 32 a 64GB eMMC či 128GB SSD. Osobně jsem lehce zklamán přítomností operační pamětí. V tomto případě se totiž o spuštěné aplikace a dokumenty stará 4GB RAM. Pro většinu uživatelů se ale bude jednat o dostačující velikost.

Lenovo do IdeaPad Flex 5 přidalo také podporu stylusů. Lehkým zklamáním je přítomnost USB-A portu. Tento kousek bude v prodeji od 8 273 Kč bez DPH. 

Lenovo IdeaPad Duet jako levná alternativa

Společnost ale představila cenově dostupnější variantu, přesněji model Lenovo IdeaPad Duet. I v tomto případě jde o Chromebook, respektive 2v1 zařízení. Ten je vybaven 10,1palcovým displejem s rozlišením 1920×1200 pixelů. Srdcem celého zařízení je procesor MediaTek Helio P60T. Jak je vidno z přiložených snímků, IdeaPad Duet je dodáván s odnímatelnou klávesnicí a pouzdrem. 

Zajímavostí je ale osmiletá záruka aktualizací systému Chrome OS. To v praxi bude znamenat, že Duet by měl být aktualizován až do roku 2028 – pravděpodobně poslední aktualizace bude obdržena v červnu 2028. Je tedy velká škoda, že se zde nenachází nejnovější USB-C port a 8GB RAM – k dispozici je totiž jen 4GB operační paměť.

Na druhou stranu se jedná o zařízení, které bude stát zhruba 6 500 Kč bez DPH. Za tuto cenu se jedná o zajímavou alternativu například ke konkurenčnímu iPadu. Tablet bude v prodeji v květnu letošního roku, zatímco Flex 5 koncem června 2020.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat