Odolný Doogee S95 Pro přichází s modulárním příslušenstvím

Odolný Doogee S95 Pro přichází s modulárním příslušenstvím
2020-01-16T09:40:32+02:00
• 16. 1. 2020

Po několika týdenním škádlení ze strany výrobce jsme se konečně dočkali odolného Doogee S95 Pro. Tento model, stejně jako S90 Pro, podporuje přídavné moduly podobné těm, které nabízela společnost Motorola. Díky tomu se tak funkčnost telefonu může velice rychle a jednoduše rozšířit. 

Doogee S95 Pro nabídne výkonnější hardware

Nově představený model Doogee S95 Pro je vybaven certifikací IP69K. V praxi to znamená, že kromě obvyklé odolnosti vůči prachu a vodě, vydrží telefon i vysokotlakovou vodu vypálenou přímo na konstrukci při 80-100 bar. Smartphone je kromě toho vybaven certifikací MIL-STD-810G. Je jasné, že se jedná o odolný telefon, protože je tlustý jen 13,8 mm a váží 285 gramů. 

Jedním z představených doplňků je externí baterie s kapacitou 3 500 mAh, která doplní stávající velikost 5 150 mAh. Doplňky společnosti Doogee používají magnety, tudíž se velice jednoduše k telefonu přichytí a připojí se pomocí mřížky pinů. Telefon se může také nabíjet při 24 W pomocí USB-C konektoru. 

Druhým představeným doplňkem je reproduktor o výkonu 6W. Ten je vybaven vlastním akumulátorem o kapacitě 2 000 mAh, takže v praxi nevyčerpá žádnou energii telefonu. Společnost prohlásila, že na jedno nabití zvládne reproduktor přehrávat hudbu po dobu tří hodin. Reproduktor také disponuje speciálním stojanem pro podepření telefonu, což je velice důležitá vlastnost, neboť reproduktory jsou namířeny směrem dozadu. 

Vyšší výkon, lepší požitek

Nový telefon nabízí i lepší výpočetní výkon než model S90 Pro, a to především díky procesoru Helio P90. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak stará operační paměť s kapacitou 8 GB. K dispozici je samozřejmě také vnitřní 128GB úložiště pro ukládání soukromých dat, které si ještě můžete rozšířit pomocí microSD karty. Zapomenout nemůžeme ani na přítomný operační systém Android 9 Pie. 

Doogee S95 Pro je vybaven 6,3palcovým IPS LCD displejem s rozlišením 1080p a poměrem stran 18: 9. O ochranu displeje se pak stará Gorilla Glass 4. Na straně telefonu je umístěna čtečka otisků prstů a přizpůsobitelné tlačítko. 

Na zadní straně se pak nachází trojice fotoaparátů v tomto složení – hlavní 48megapixelový fotoaparát Sony IMX582 s podporou 4K videí při 30 FPS; ultra-široký 8megapixelový fotoaparát, který zachytí 117°; hloubkový 8megapixelový fotoaparát. Ultra-široký fotoaparát také dokáže zachytit makro snímek ve vzdálenosti 4 cm.

Doogee S95 Pro lze zakoupit na internetovém obchodě AliExpress za cenu 337 EUR, zhruba 8 500 Kč bez DPH. V prodeji je také kombo balíček obsahující 3 500mAh baterii a reproduktor za cenu 430 EUR, cca 10 800 Kč bez DPH.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat