Do Androidu se vrátí nahrávání hovorů, aplikace Telefon je připravena

Do Androidu se vrátí nahrávání hovorů, aplikace Telefon je připravena
2020-01-29T08:00:03+02:00
• 29. 1. 2020

Zdroj: Google

1

Není to tak dávno, co se podařilo objevit v aplikaci Google Telefon náznak možnosti nahrávání hovorů. Tato funkce byla ze systému odstraněna ve verzi Android 9, převážně kvůli právním komplikacím. Respektive došlo k zablokování, přičemž API pro tuto funkci bylo odebráno ještě dříve. Někteří výrobci upravili systém tak, aby funkce byla zachována, ale i tak mnozí nakonec museli odstranit svá řešení. Nedávno jsme se ale dozvěděli, že se funkce například vrátí do MIUI, takže jsme mohli začít usuzovat, že Google zavede podporu.

Nahrávání hovorů

Jak již bylo řečeno, aplikace Google Telefon obsahovala několik textových řetězců nasvědčující zavedení funkce nahrávání hovorů. S novou verzí aplikace se objevuje ještě více náznaků, ale tentokrát jsou konkrétnější a je zde už i varování pro používání této funkce.

<string name=”call_recording_disclaimer_content”>When using the call recording feature, you are responsible for complying with applicable laws related to the recording of calls. Please be aware that many jurisdictions require the consent of both parties for such recording.</string>

V textu výše se uvádí, že s nahráváním hovorů musí souhlasit obě osoby a že funkci jako takovou musíte používat v souladu s legislativou země, kde se nacházíte. Toto poučení by se mělo objevit při zapnutí funkce nahrávání hovorů v aplikaci Google Telefon.

Aplikace Google Telefon je v podstatě připravena

Následně se ale podařilo aktivovat patřičné části kódu v aplikaci Google Telefon beta, díky čemuž se můžeme podívat, jak nová funkce vlastně vypadá a co nabízí.

XDA Developers se podařilo novinku aktivovat na současných telefonech, takže nebude potřeba čekat na Android 11. Na druhou stranu dojde pravděpodobně k omezení na vybrané smartphony, případně regiony. Vzhledem k tomu, že aktuální Android nemá dostupné API k této funkci pro aplikace třetích stran, tak si budeme muset počkat na Androd 11, jestli nedojde ke změně.

Jak je vidět na snímcích obrazovek výše, nejenže půjde nahrávat, ale k dispozici bude také možnost sdílení nahrávky, takže si ji bude moci uživatel přeposlat do úložiště. Vzhledem k tomu, že se již podařilo funkci vyzkoušet na upravené aplikaci, je možné, že ji Google vzdáleně aktivuje. Kdy se tak stane, není známo.

Zdroje: 9to5google.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ivan Šuhajda

29. 1. 2020, 13:00

Funkci nahravani hovoru jsem aktivoval na androidu 9 a mam ji i na 10 pres joneplus tools a pomoci pc a programku (viz xda). Mam 1+6 (0nePlus 6).

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat