TikTok má vlastní hudební streamovací službu

TikTok má vlastní hudební streamovací službu
2019-12-13T11:30:55+02:00
• 13. 12. 2019

ByteDance Inc, studio stojící za vývojem virální platformy TikTok, nyní tajně testuje aplikaci pro streamování hudby v Indii a Indonésii. Aplikace s názvem Resso je k dispozici pro operační systém Android a iOS. 

TikTok tvůrci spustili hudební streamovací službu

Aplikace Resso byla spuštěna před šesti měsíci a za tu dobu získala 27 000 uživatelů. Čínská hudební streamovací služba tak již nějakou dobu funguje. Jejím cílem má údajně být konkurence schopnost službě Spotify a Apple Music, a to na rozvíjejících se trzích, jako je Indie. 

Nová služba má zabezpečená práva od T-Series a Times Music. Společnost si však bude muset ještě obstarat licenční smlouvy od velkých světových značek, jako jsou Warner Music Group, Universal Music Group a Sony Music Entertainment. 

Startovací rozhraní aplikace je velmi podobné jako u Apple Music. Žádá uživatele, aby vybrali své oblíbené interprety a vytvořili si počáteční seznam doporučené hudby. Zde ale podobnost s ostatními službami končí. 

Celkové uživatelské rozhraní totiž připomíná rozhraní aplikace TikTok. Posunutím nahoru zobrazíte další skladbu a její doprovodné video nebo obrázek alba. Resso umožňuje uživatelům přidávat k hudbě své vlastní fotografie, GIFy nebo videa, podobně jako TikTok. Tato funkce se nazývá „Vibes“. Aplikace také umožňuje uživatelům prohlížet si texty skladeb, přidávat texty (pokud chybí), a sdílet je napříč aplikacemi, jako je Instagram, WhatsApp, Facebook a další. Uživatelé mohou také přidávat komentáře pod jednotlivými skladbami.

V Indii služba stojí stejné peníze jako Spotify. Na druhou stranu je dražší než ostatní místní služby. Knihovna je v současnosti také velmi omezena. 

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat